5 ok, amiért imádjuk a ma 45 éves Benedict Cumberbatcht

2021. július 19.
Benedict Cumberbatch, akit egyformán imádtunk Sherlock Holmesként és Dr. Strange-ként is, ma ünnepli 45. születésnapját. Ahogy múlik az idő, annál jobban szeretjük, azt is eláruljuk, miért!

Benedict Cumberbatch a munkában és a magánéletben is csupa olyan dolgot tesz, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni, persze csakis jó értelemben! A ma 45 éves színész életében rendkívül fontos szerepet töltenek be a nők: az anyukájának gyakran kikéri a véleményét, a feleségét a tenyerén hordozza, a kolléganőire pedig egytől egyig felnéz!

5 ok, amiért imádjuk a ma 45 éves Benedict Cumberbatch-t

Benedict 1976. július 19-én született Londonban, ahol gyerekkorát is töltötte. Színészetet először a Manchester Universityn tanult, majd a London Academy of Music and Dramatic Art hallgatójaként tökéletesítette tudását. Mire befejezte a tanulmányait, már saját ügynöke volt. A rohamtempóban felfelé ívelő karrierje 2004-ben vette kezdetét, amikor Stephen Hawkingot formálta meg a Hawking című tévéfilmben. Ezután sorra kapta a jobbnál- obb szerepeket, 2010-ben pedig újabb mérföldkőhöz érkezett, amikor Sherlock bőrébe bújhatott. Alakításának köszönhetően világszerte ismertté vált, és korunk egyik legsikeresebb, legnépszerűbb színésze lett.   

5 ok, amiért csak szeretni lehet Benedict Cumberbatcht

1) Imádta, hogy együtt dolgozhatott a szüleivel

Nem mindenki örülne annak, ha a szülei folyton jelen lennének a munkahelyén, Benedict azonban fantasztikus élményként élte meg, hogy a Sherlockban az igazi szülei alakították a detektív szüleit! Édesapja, Timothy Carlton és édesanyja, Wanda Ventham hozzá hasonlóan színészként keresik a kenyerüket, a Sherlock-sorozatban pedig a fiuk szüleit játszhatták. Benedict több helyen is mesélt arról, hogy kezdetben feszélyezte a közös munka gondolata, a végére azonban úgy érezte, hogy kivételes és fantasztikus lehetőséget kapott a családja.

2) Egy évig önkénteskedett Indiában

Miután befejeződött a Dr. Strange forgatása, Benedict egy év szünetet tartott a munkában. Az indiai Darjeeling városában található tibeti kolostorban önkénteskedett ezalatt, az ott élőknek adott leckéket angol nyelvből. Természetesen nem véletlenül fújta a szél Indiába: a misztikum mindig is közel állt hozzá, Stephen Strange megformálása pedig tovább fokozta a vonzalmát: „Nagyon sokat meditálok. Kiváló eszköz ez arra, hogy lecsendesítsem az elmémet és arra összpontosítsak, hogy ebben a harsogó világban is kedves, udvarias ember maradjak.” Elmesélte azt is, hogy Indiában egy láma vezetésével több napon át dolgozott azon, hogy megtisztítsa a lelkét, ami élete egyik legmeghatározóbb élménye volt.

3) Távol tartja magát a közösségi médiától

Mind a Twitteren, mind az Instagramon csak rajongói profilok futnak a neve alatt, de ezek közül egyiket sem ő tartja kézben, ugyanis rosszul van a közösségi médiától. Ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy csapnivaló házigazdája lenne az oldalainak, és nem is áll szándékában ebbe beletanulni. Elvesztegetett időnek tartja azt, amit mások a közösségi oldalakon töltenek, úgy fogalmazott, hogy energiáit sokkal szívesebben fordítja arra, ami valóban fontos számára és a rajongókat is érdekli (azaz a családjára és a színészkedésre).

5 ok, amiért imádjuk a ma 45 éves Benedict Cumberbatch-t

4) Második gyermeke egy király és egy költő nevét viseli

Benedict és felesége, Sophie Hunter ma már három gyermek büszke szüleiként élik mindennapjaikat. Második kisfiuk, aki 2017 márciusában született, a különleges Hal Auden Cumberbatch nevet kapta. Az Audent egy költő, WH Auden után választották neki, a Hal pedig Shakespeare érdeme: ezen a néven szólították a fiatal V. Henriket, akit a drámaíró tett igazán ismertté.

5) Beyoncénál is népszerűbbé tette Hamletet

A színész karrierje kezdetén arról álmodozott, hogy egy napon eljátszhatja Hamlet szerepét, ami 2015 nyarán valóra is vált. Londonban bújhatott Hamlet bőrébe 12 héten át, a jegyek azonban már a bemutató előtt egy évvel elkeltek. Amikor megnyitották az internetes jegyvásárlási lehetőséget, pár óra leforgása alatt a keresőprogramok élére tört, maga mögé utasítva Beyoncét és Jay Z-t, akiknek turnéjára is akkoriban lehetett belépőt váltani. Ebben nincs is semmi meglepő, néhány perc alatt ugyanis több mint 20 000 virtuális vásárló állt sorban színházjegyért!

Forrás: Via

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?