Ezek a sztárok nem szeretnek mindennap fürdeni

2021. augusztus 11.
Igazi cunamit indított el Mila Kunis és Ashton Kutcher néhány hete, amikor egy interjúban elmesélték, hogy csak akkor fürdetik meg a gyerekeiket, ha látszólag is koszosak, és ők sem fürdenek minden nap. A házaspár „coming outjához” azóta több másik híresség is csatlakozott.

Mila Kunis és Ashton Kutcher

A pár egy podcastműsor vendége volt néhány napja, amikor is a műsorvezető arra hívta fel a hallgatók figyelmét, hogy a mindennapos szappanhasználat megfosztja a testet a természetes olajoktól. Erre a kijelentésre reagált Kunis és Kutcher azzal, hogy elmondták: ők sem fürdenek minden egyes nap, inkább csak a létfontosságú „dolgokat” mossák meg. És ugyanez a szabály vonatkozik a gyerekeikre is, akiket szintén csak akkor szoktak megfürdetni, ha már látszik rajtuk, hogy koszosak.

Jake Gyllenhaal

Jake-Gyllenhaal

Nemsokkal a pár kijelentése után Jake Gyllenhaal is coming outolt a Vanity Fair magazinnak, és bevallotta, hogy bizony ő sem szokott mindennap fürdeni. Mint mondta, ha nem fürdik minden nap, akkor segíti a bőrét a természetes tisztulásban, és az idő múlásával egyre kevésbé érzi fontosnak a fürdést.

Bár a hírességek tisztálkodási szokásain a rajongók és a bulvárlapok is totálisan kiborultak, a szakértők szerint az emberi testnek tényleg nincs feltétlenül szüksége a mindennapos fürdésre. Aki sokat izzad, naponta sportol vagy olyan helyen dolgozik, amely komoly szennyeződéssel jár együtt, annak természetesen érdemes naponta zuhanyoznia, de akire nem jellemzők ezek, annak elég, ha hetente 2-3 alkalommal fürdik.

Kristen Bell és Dax Shepard

Kristen-Bell- Dax-shepard

Mila Kunis és Ashton Kutcher kijelentésére reagálva vallott színt Kristen Bell és Dax Shepard is. A házaspár elmondása szerint az ő 6 és 8 éves lányaik is csak akkor látnak vizet, ha már érezhetően büdösek. Bell azt is hozzátette, hogy ez a szokásuk nem egy tudatos döntés eredményeként alakult ki: az egész úgy kezdődött, hogy egy este elfelejtették megfürdetni a gyermekeiket, és rájöttek, hogy ez jó.

Matthew McConaughey

Oké, Matthew McConaughey egy kicsit más tészta, ő ugyanis nem a napi tisztálkodásról mondott le (bár lehet, hogy arról is, csak eddig még nem beszélt róla), hanem a dezodor használatáról. A színész évtizedek óta nem használ már semmilyen izzadásgátlót, pedig annak idején, a Bolondok aranya című film forgatásán Kate Hudson megpróbálta meggyőzni, hogy tegyen valamit a szagok ellen… Hudson még egy kősós dezodort is vett neki, abban bízva, hogy természetes összetevői tetszeni fognak a férfinak – mindhiába. McConaughey szerint egyébként a partnerei mindig nagyon dicsérik a  férfiszagát.

Julia Roberts

Julia Roberts

Julia Roberts környezetvédelmi okokból nem zuhanyozik naponta, így próbál ugyanis takarékoskodni a vízzel. Sőt, McConaughey-hoz hasonlóan a színésznő is mellőzi a dezodorok használatát, és hajat is csak ritkán szokott mosni.

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!