55 éves lett Halle Berry, aki frappánsan vágott vissza a károgóknak

2021. augusztus 14.
Az Oscar-díjas színésznőn – aki még a Miss Ohio címet is kiérdemelte karrierje hajnalán – egyszerűen nem fog az idő, és a rosszmájú megjegyzések is leperegnek róla!

Az ezerarcú Halle Berry – akinek teljes neve Maria Halle Berry –, 1966. augusztus 14-én született Clevelandben. A ma 55 éves színésznő az évek múlásával sem csorbuló, kivételes szépségének köszönhetően már 20 éves korában Miss Ohiónak választották. 

Halle Berry 1986-ban a Miss World selejtezőjében - az alsó sorban, középen látható

Halle Berry 1986-ban a Miss World selejtezőjében – az alsó sorban, középen látható

Első jelentősebb filmszerepét 1992-ben kapta: Eddie Murphy oldalán játszott a Bumeráng című romantikus vígjátékban, de már az 1991-es Dzsungelláz című filmben is nagyot alakított, amikor egy szenvedélybeteg lány bőrébe bújt. Szintén 1991-ben kapott szerepet Az utolsó cserkész című filmben is, ahol Bruce Willis mellett bukkant fel a képernyőn.

Halle Berry 1991-ben Az utolsó cserkész című film egyik jelenetében

Halle Berry 1991-ben Az utolsó cserkész című film egyik jelenetében

Megfordult a Charlie angyalai filmsorozat szereplőválogatásán is, ám a készítők végül nem őt választották. A producer, Aaron Spelling már akkor felfigyelt Halle szépségére és tehetségére, és arra biztatta a fiatal lányt, hogy ne adja fel filmes álmait.

Így festett Halle Berry 2000-ben, amikor első jelentősebb filmszerepeit kapta

Így festett Halle Berry 2000-ben, amikor első jelentősebb filmszerepeit kapta

Az igazi áttörésre kis híján 10 évet kellett várnia: 2000-ben a Fekete csillag című tévéfilmmel Golden Globe-díjat és Emmy-díjat nyert, 2002-ben pedig  Oscar-díjjal jutalmazták a Szörnyek keringője című filmben nyújtott alakításáért. Halle Berry volt az első afroamerikai színésznő, aki a legjobb női főszereplő kategóriában Oscar-szobrot kapott. Ebben az időszakban a legjobban fizetett hollywoodi színésznők közé is bejutott. 

A Macskanő 2004-es világpremierjén, Sharon Stone társaságában

A Macskanő 2004-es világpremierjén, Sharon Stone társaságában

2004-ben a Macskanő című film főszerepét játszotta, 43 különleges kiképzésben részesült macska társaságában. Halle Berry is szorgalmasan tanult a címszerep megformálása előtt, ostorhasználatból vett napi többórás leckéket. 

Halle Berry életének egyik igen emlékezetes pillanata

Halle Berry életének egyik igen emlékezetes pillanata

2007-ben saját csillagot kapott Hollywoodban a Hírességek sétányán, 2008-ban pedig az Esquire magazin a legszexibb ma élő nőnek választotta. 

Halle első férjével, Daviddel

Halle első férjével, Daviddel

Első házasságát 1992-ben kötötte David Justice baseballjátékossal, négy év után azonban elváltak útjaik. Másodszor Eric Benét zenésznek fogadott örök hűséget 2001-ben, három évvel később azonban külön költöztek. Később Michael Ealey színész és Gabriel Aubry modell is elrabolta a szívét, utóbbi lett Halle Berry 2008-ban született kislánya, Nahla Ariela apukája. 

Halle Berry második férjével, kisfia édesapjával

Halle Berry harmadik férjével, kisfia édesapjával

2010 októberében kezdett járni Olivier Martinez francia színésszel, akivel 2013 júliusában oltár elé is álltak. Még ebben az évben megszületett a kisfiuk, Maceo Robert Martinez, a családi boldogság azonban törékenynek bizonyult, Halle és Olivier ugyanis 2015 októberében elváltak

Halle Berrynek a hosszú és a rövid haj is csodásan áll

Halle Berrynek a hosszú és a rövid haj is csodásan áll

A Vanity Fair újságírói elsők között vették észre, hogy mozgalmas magánélete miatt többen is kritizálták a színésznőt az Instagramon: „Szép vagy és tehetséges, mégsem marad meg melletted senki!” Halle Berry azonban frappánsan visszavágott: „Az életben arra kell törekednünk, hogy jól érezzük magunkat, ha pedig rosszul választunk, ki kell köszörülni a csorbát, és újra kell kezdenünk.” Itt azonban nem ért véget a történet: „Ezt azok a nők szokták mondani, akik képtelenek megtartani a férfiakat” – válaszolták cinikusan a színésznőnek. „Ki mondta, hogy a rosszul megválasztott férfit meg akartam tartani? Én biztos nem!” – vágott vissza Halle Berry, aki most Van Hunt zenész párja

Az idei Oscar-gálára készült haján Halle Berry együtt nevetett a közönséggel

Az idei Oscar-gálára készült haján Halle Berry együtt nevetett a közönséggel

A színésznő, akinek az önkritikája is figyelemre méltó, több korábbi interjúban is elmondta, hogy bár a zátonyra futott kapcsolatok végére mindig szomorúan tett pontot, visszatekintve nem bánja, hogy a dolgok így alakultak, mert ennek köszönhetően válhatott belőle az a Halle Berry, aki mára lett.

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?