Beyoncé: „Túl sok időt töltöttem fogyókúrával”

2021. augusztus 20.
Az énekesnő azt mondta, inkább azzal kellett volna törődnie, hogy megfelelően táplálja a lelkét és a testét.

Sok fiatalhoz hasonlóan Beyoncé is azt gondolta fiatalabb korában, hogy a testével való törődés azt jelenti: fogyókúrázik és őrült módjára edz. Ahogy felnőtt, megváltozott a hozzáállása. Megtanulta, milyen fontos, hogy hallgasson a testére, ha a legjobbat akarja adni saját maga számára. „A múltban túl sok időt töltöttem fogyókúrával, tévhitben éltem azzal kapcsolatban, mit jelent a self-care. Azt hittem, ez egyenlő az edzéssel, és betegesen aggódtam amiatt, milyen a testem” – mondta a 39 éves Beyoncé, aki ma már sokkal holisztikusabb szemlélettel közelíti meg az egészségét, odafigyelve a lelki békére, az érzéseire és arra, milyen gyakran mosolyog. 

beyonce-fogyokura

„A lelki egészség is self-care – hangsúlyozta az énekesnő. – Még most is tanulom, hogyan lehet megtörni a rossz egészség és az elhanyagolás ördögi körét, hogyan koncentráljak a testem energiáira, és észrevegyem a jeleket, melyeket a szervezetem küld. A test ugyanis mindenért szól, de meg kell tanulnunk, hogyan hallgassunk rá. A szokások megváltoztatása egy folyamat, nem egyszerűen annyi, hogy letesszük az utolsó zacskó chipset.”

Beyoncé még dalt is írt arról, amikor a súlya miatt kritizálták. A Bootylicious című sláger még a Destiny’s Child harmadik, Survivor című albumán jelent meg 2001-ben, és az együttes egyik legnagyobb sikere lett. Beyoncé akkor írta, amikor 19 éves korában amiatt sértegették, hogy felszedett néhány kilót. „Bizonytalannak éreztem magam, hallva a megjegyzéseket, mikor nem voltak jók rám a korábbi ruháim. Aztán egy nap úgy keltem fel, hogy nem voltam hajlandó bocsánatot kérni ezért. Ekkor írtam a Bootylicioust.” 

A dal fordulópontot jelentett Beyoncé életében. „Innentől kezdve, ha az élet valamilyen nehézség elé állított, erőt merítettem inkább belőle, amiből a többi nőnek és férfinak is akartam adni, akik hasonló problémákkal szembesültek, mint én.” Nem véletlenül Beyoncé az univerzum királynője, még mindig. 

Forrás: Insider Fotó: Getty Images

Olvass tovább!