Uma Thurman őszintén beszélt az abortuszáról

2021. szeptember 23.
Bár annak idején nehéz volt rászánnia magát az abortuszra, ma már tudja, hogy ez volt a helyes döntés.

Szeptember 1-jén lépett hatályba az a texasi törvény, amellyel gyakorlatilag betiltották az abortuszt az államban. Noha a törvény azt írja elő, hogy hathetesnél idősebb magzatot tilos elvetetni, mivel a nők a hatodik hétig általában nem is lesznek tisztában a terhesség tényével, végső soron teljesen ellehetetlenítik, hogy döntést hozhassanak a saját testükről és életükről.

Ez ellen a törvény ellen szólalt fel Uma Thurman egy a The Washinton Postban megjelent esszével, amiben a saját tinédzserkori abortuszáról is őszintén mesélt. A színésznő tizenéves volt, amikor egy idősebb férfi megerőszakolta, és bár eleinte szerette volna megtartani a magzatot, a családjával arra jutottak, hogy rossz döntés lenne, ha tiniként válna egyedülálló anyává.

Uma-Thurman

„Ébren feküdtem az asztalon, miközben az orvos, aki nagyon kedves volt, elmagyarázta a folyamat minden lépését. Rettenetesen fájt, de nem szóltam egy szót sem. Annyira szégyelltem magam, hogy úgy éreztem, megérdemlem a fájdalmat. A tinédzserkori abortuszom volt életem legnehezebb döntése. Akkor kínszenvedés volt meghozni, és ha rá gondolok, most is elszomorít, de ez a döntés vezetett ahhoz a szeretettel teli élethez, amit élhetek. A döntés, hogy nem tartottam meg azt a korai terhességet, lehetővé tette, hogy felnőhessek, és olyan anyává válhassak, amilyen mindig is szerettem volna lenni” – írta az esszéjében.

Uma Thurmannek végül három gyereke is született: a volt férjével, Ethan Hawke-kal van egy lányuk, Maya és egy fiuk, Levon, a volt vőlegényével, Arpad Bussonnal pedig egy közös kislányuk született, Luna.

Forrás: Page Six Fotó: Getty Images

Olvass tovább!