Nézz be a ma 70 éves Sting toszkánai szőlőbirtokára!

2021. október 02.
Egyetlen embert sem hord a hátán a Föld, aki ne ismerné Sting dalait – a nagyszerű zenész, aki nem mellesleg hatszoros apuka és sokszoros nagypapa, a hetedik iksz ellenére is remek formában van.

Sting, eredeti nevén Gordon Matthew Thomas Sumner 1951. október 2-án, vitathatatlan zenei tehetséggel látta meg a napvilágot az angliai Wallsendben. A szülinapos zenész több hangszeren is kiválóan játszik és nagyszerűen énekel, világhírre a Police együttes tagjaként tett szert, majd szólókarrierbe kezdett, ami cseppet sem árnyékolta be fényes sikereit. Munkáját számos díjjal jutalmazták, 17 Grammy-díjat és egy Golden Globe-ot is magáénak tudhat, de dalaival 4 Oscar-jelölést is kiérdemelt. Sting magánélete legalább olyan mozgalmas volt, mint zenei karrierje, s elnézve a gyerekeit elmondhatjuk, hogy szülőként – sőt most már nagyszülőként – is büszkén tekinthet „munkája gyümölcseire”.

Így él a családjával a 70 éves Sting

Több sztori is kering a köztudatban azzal kapcsolatban, hogyan kapta a Sting művésznevet. Az egyik szerint karrierje kezdetén mindig sárga-fekete csíkos pólót viselt a fellépéseken, amiért zenésztársai a darazsak után Stingernek nevezték el, ami idővel Stingre rövidült. A másik szerint a nevét azokban az időkben kapta, amikor angolt és rajzott tanított (még mielőtt hivatásszerűen zenélni kezdett volna) – tanítványai azért keresztelték el Stingnek, mert kegyetlenül őszinte és szigorú volt velük. Akármelyik is áll közelebb a valósághoz, tény, hogy a zenész büszkén viseli a nevét, olyannyira, hogy még családtagjai is így szólítják, és születési nevét kizárólag hivatalos ügyek intézésekor használja.

2 feleség, 6 gyerek

Első házasságát 1976-ban kötötte Frances Tomelty ír színésznővel. A szerelmesek 2 évvel korábban ismerkedtek meg egy musical forgatásán. Boldogságuk nem tartott túl sokáig, a ‘80-as évek elején ugyanis zátonyra futott a kapcsolatuk, és kimondták a válást. Két gyerekük született, Joseph 1976-ban jött világra, Fuschia Katherine pedig 1982-ben érkezett, a szülők még ebben az évben búcsút intettek egymásnak. 

Sting és legnagyobb fia, Joe közös fellépése

Sting és legnagyobb fia, Joe közös fellépése

Nem sokkal később Sting szívét a színésznőként, majd producerként dolgozó Trudie Styler rabolta el – a házasságkötést nem kapkodták el, csak 1992-ben mondták ki a boldogító igent, kapcsolatuk pedig ma is irigylésre méltó. A párnak 4 gyereke született: Brigitte Micheal 1984-ben, Jake 1985-ben, Eliot Paulina 1990-ben és Giacomo Luke 1995-ben. Joseph szintén zenész lett, Brigitte színésznőként dolgozik, Eliot Paulina pedig ígéretes dalszerző.

Sting és második felesége, Trudie a lányaikkal

Sting és második felesége, Trudie a lányaikkal

Sting több interjúban is beszélt arról, milyen szoros kötelék fűzi őket össze Trudie-val. Legutóbb a People magazin újságíróinak engedett betekintést a magánéletébe: „Jól tudom, hogy mit jelent házasságban élni, Trudieval több mint 27 éve kötöttük össze az életünket. Sokan kérdezik is tőlünk, hogy tarthat ilyen hosszú ideig a boldogságunk, amire én azt szoktam válaszolni, hogy egy olyan kisebb csoda részesei vagyunk, amiért tenni is kell.” Hozzátette azt is, hogy jól működő kapcsolatuk legfőbb titka valószínűleg az, hogy nemcsak társként, hanem barátként is számíthatnak egymásra a feleségével, és nem mellesleg vonzódnak is egymáshoz.

Toszkánában borászkodik

Sting azt is elmondta, hogy gyerekeinek maximális függetlenséget ad: „Egyikük sem ül karba tett kézzel azt remélve, hogy a szájába repül a sült galamb. Azt sem várják el, hogy mindent készen kapjanak tőlünk, de természetesen mindenben számíthatnak ránk, ha segítségre van szükségük. Azt gondolom, vétek lenne megfosztani őket attól az élménytől, amit akkor érez az ember, ha a saját erejéből ért el valamit. Nehéz, ugyanakkor csodálatos megdolgozni azért, amink van, épp ezért nem ígértem nekik semmit” – részletezte az énekes, aki ma már sokszoros nagypapa. 

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da STING (@theofficialsting)

Bár Angliában és Amerikában is több ingatlannal rendelkezik, Sting és családja jó ideje Toszkánába tette át a székhelyét. Itt egy takaros villát és a hozzá tartozó szőlőbirtokot is megvásárolták, de olajfák is magasodnak az otthonuk körül. Emellett legelő és saját erdő is tartozik a Sting-birtokhoz, a híres Chianti és Valdarno borvidék közvetlen közelében. Az itt alapított cégük 15 állandó alkalmazottat foglalkoztat, de szüret idején jóval többen szorgoskodnak Sting toszkánai szőlőbirtokán, ahol nem mellesleg vendégház is működik, így akár turistaként is megfordulhatsz náluk!

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da Il Palagio in Tuscany (@ilpalagiointuscany)

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?