Ez a 4 csillagjegy a legintelligensebb

2021. augusztus 30.
Minden csillagjegy szülöttei között akadnak olyanok, akik kiemelkedő képességekkel rendelkeznek, vannak azonban olyanok, amelyek igazán gyors észjárásúak, kreatívak és könnyen átlátják a legbonyolultabb helyzeteket is. Ők azok!

Egyáltalán nem könnyű olyan listát összeállítani, amelyik hűen tükrözi, hogy mely csillagjegyek tekinthetők a legintelligensebbnek, mivel az intelligencia meglehetősen sokrétű fogalom. Nem szabad elfelejteni például, hogy az intelligencia nem feltétlenül jelent egyet a kiemelkedő iskolai teljesítménnyel: nyilván nagyra becsülendő, ha valaki az utolsó betűig elsajátítja a tananyagot, egyáltalán nem biztos azonban, hogy olyan gyorsan meg tud oldani egy hirtelen jött problémát, mint egy kevésbé jó tanuló, akinek gyors az észjárása, remek a logikája és jó a megfigyelőképessége. 

Ezek a legintelligensebb csillagjegyek

Kos

A Kos – főleg gyerekként – sokakat az őrületbe kerget azzal, hogy nehezen viseli a korlátokat, és szinte fizikai fájdalmat okoz neki a szabálykövetés. Később, miután ez a rendkívül energikus csillagjegy valamelyest lenyugszik, szellemi téren kamatoztathatja izgágaságát, engedetlenségét: a Kos nem hagyja magát keretek közé szorítani, aminek köszönhetően elképesztő újító ötletek pattanhatnak ki a fejéből. Született vezető, aki remekül tud irányítani és motiválni másokat, így gyorsan talál maga köré követőket is.

Ikrek

Az Ikrek sokak szerint felszínes és szétszórt csillagjegy, ami részben igaz is, a látszat azonban olykor csal. Ez a csillagjegy sosem koncentrál csak egy dologra, mindig több projekten dolgozik egyszerre, a tétlenséget sem fizikai, sem szellemi szinten nem bírja elviselni. Kíváncsisága soha nem marad abba, emiatt rendkívül érdeklődő és nyitott gondolkodású. Ennek a gyermeki kíváncsiságnak köszönhetően igazán széles a látóköre, és rengeteg olyan ismeretre tesz szert, ami mellett a többi csillagjegy egyszerűen elsétál.

Skorpió

A Skorpió születésétől fogva magában hordoz egyfajta bölcsességet, amihez még intuíciót is kap az égiektől. Csillapíthatatlan vágy hajtja, hogy minden titkot kifürkésszen, ami pedig felkelti az érdeklődését, azt elképesztő mélységekig szeretné megismerni. A váratlan helyzetekben nem leblokkol, hanem inspirálódik, kiváló mentális képességeinek és egyedi érzelmi intelligenciájának köszönhetően megold minden útjába kerülő problémát, akár praktikus gondolkodást, akár kreativitást vagy empátiát igényel a hirtelen jött feladat.

Ezek a legintelligensebb csillagjegyek

Bak

A Bak két lábbal áll a földön, elképesztően racionális a gondolkodása az élet minden területére kiterjedően. Logikáért sem kell a szomszédba mennie, és a memóriája is kivételesen jó. Kiemelkedő szellemi teljesítményéhez kitartás, céltudatosság, megfontoltság is társul, ezért nem véletlen, hogy a Bak szülöttek gyakran válnak sikeressé. A kreativitás nem az erőssége, azt meghagyja más csillagjegyeknek, és a művészetek sem tartoznak a kedvencei közé. A Bak érzelmi intelligenciája nem mindig kiemelkedő, ezen a téren érdemes ellesnie az ebben erősek (például a Bika vagy a Mérleg) titkait!

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?