Lila Moss nem rejtegette az inzulinpumpáját a milánói divatshow-n

2021. október 04.
Bár eleinte csupán Kate Moss lányaként ismerték, egyre inkább saját jogon is nevet szerez magának a divatvilágban Lila Moss. Az pedig mindenképp tiszteletre méltó, hogy a fiatal modell nem rejtegeti az inzulinpumpáját a kifutón sem, így sokat segít diabétesszel élő sorstársain, hogy ne szégyelljék betegségüket ők sem.

A 19 éves fiatal modell édesanyjával, Kate Moss-szal együtt vonult a várva várt Fendi x Versace Fendace divatshow-n Milánóban, sőt Lila Moss mellett olyan nevek léptek a kifutóra, mint Amber Valletta, Emily Ratajkowski és Naomi Campbell. A közönségnek mégis az ifjú Mosson akadt meg a figyelme, aki 1-es típusú diabéteszben szenved, és büszkén engedte látni inzulinpumpáját a csípőjén, miközben csodás barokkmintás fürdőruhát viselt egy rövid dzsekivel.

lila-moss-inzulinpumpa-diabetesz-versace

„Nagyon szeretem, hogy nem rejtegeted a pumpádat, igazi inspiráció vagy nagyon sok embernek, aki 1-es típusú diabétesszel él” – írta valaki Lila Moss Instagramján a kommentek között, amivel sokan értettek egyet. „Mint sorstárs diabéteszes (és volt modell), köszönöm, hogy a kifutón is viseled az inzulinpumpát! Királynő vagy, és azt akarom, hogy mindenki lássa ezeket a képeket, hogy jobban megismerjék ezt a betegséget” – írta másvalaki. 

A kommentekre Lila Moss egyelőre nem válaszolt, ám betegségét nem most kezelte először teljesen nyíltan. „Azt hiszem, nem sokan tudják, hogy diabéteszes vagyok. Ez nem látszik kívülről, így valójában nem lehet tudni, ha rám néznek: 1-es típusú diabéteszem van” – mondta egy 2020-as interjúban Lila Moss.

Forrás: Page Six Fotó: Getty Images

Olvass tovább!