Hétköznapi emberek, akik királyi családokba házasodtak

2021. október 23.
A szokványos forgatókönyv az, hogy a nemesi családok sarjai hozzájuk hasonló, rangos felmenőkkel rendelkező szerelmükkel kötik össze az életüket, van azonban úgy, hogy a sors másképp akarja.

A világ minden táján találunk olyan királyi esküvőket, ahol a menyasszony vagy a vőlegény nemesi rang nélkül áll az oltár elé, sokszor annak ellenére, hogy emiatt újdonsült férjük vagy feleségük akár a kiváltságait is elveszítheti. II. Erzsébet unokái közül nemcsak Vilmos herceg és Harry herceg választott civil párt, hanem valamennyi nagykorú unoka hasonlóan döntött.

Harry herceg és Meghan Markle

Harry herceg és Meghan Markle ma már két gyerek boldog szülei

Ashi Jetsun Pema Wangchuck

Ő a jelenlegi bhutáni királyné, aki 7 éves volt, amikor először találkozott férjével, Jigme Khesar Namgyel Wangchuckkal. A fiú akkor 17 esztendős volt, és megígérte ennek a meseszép kislánynak, hogy ha felnőttkorukban egyikük szíve sem lesz foglalt, feleségül veszi. Így is lett, 2011. október 15-én hivatalosan is összekötötték az életüket egy több napon át tartó esküvővel. Jetsun 21, a férje pedig 31 éves volt az esküvő idején.

Hétköznapi emberek, akik királyi családokba házasodtak

A bhutáni királyné 7 évesen ismerte meg a férjét

Rania Al Yassin

A jordán királyné, Rania Al Yassin az Apple-nél dolgozott, amikor egy elegáns gálavacsorán megismerkedett II. Abdullah királlyal (aki akkor még „csak” hercegi címet birtokolt), 1993-ban. A köztük kipattant szikra lángoló szerelemmé nőtte ki magát, két hónap együttjárás után megtörtént az eljegyzés, 6 hónappal később pedig összeházasodtak. Ma már négy gyerekük van, esküvőjük napját nemzeti ünneppé nyilvánították.

Hétköznapi emberek, akik királyi családokba házasodtak

A jordán királyi pár 6 hónapos ismeretség után házasodott össze

Tatiana Blatnik

Az utolsó görög király fia, Nikolaos herceg 2010. augusztus 25-én vette feleségül Tatiana Blatnikot, aki előtte rendezvényszervezőként dolgozott. Megismerkedésükkor mindketten a téli vakációjukat élvezték, síelés közben talált rájuk a szerelem. 

Hétköznapi emberek, akik királyi családokba házasodtak

A hercegi pár síelés közben ismerkedett meg egymással

Charlene Wittstock

Albert monacói herceg felesége, Charlene Wittstock dél-afrikából származik, korábban rendkívül sikeres úszóként vált ismertté, szerelmét is ennek a sportnak köszönheti. Egy úszóverseny miatt utazott Monacóba, ahol személyesen is találkozott a herceggel, akivel gyorsan egymásba habarodtak. 2011-ben mondták ki az igent, két gyermekük született.
Az utóbbi időben meginogni látszik házasságuk. 2021 jelentős részét a hercegné Afrikában, távol a családjától töltötte. Tavasszal, nem sokkal azután ült repülőre, hogy újabb nő állt elő azzal: házasságon kívül szült gyermeket a hercegnek. A helyzet az, hogy Albertnek már van két idősebb csemetéje, akik korábbi kalandokból születtek.

Hétköznapi emberek, akik királyi családokba házasodtak

A monacói hercegi pár egy úszóversenyen találkozott először

Daniel Westling

Victoria svéd hercegnő és Daniel Westling 2001-ben ismerkedtek meg, amikor a férfi a hercegnő személyi edzője lett. Emellett sikeres üzletemberként is tevékenykedett, ma a Vastergötland hercege cím birtokosa. 2010-ben házasodtak össze és két gyermekük született. A herceg nagyon sokat jótékonykodik és önkénteskedik, leginkább vesebetegségben érintettek javára, ugyanis ő maga is átesett vesetranszplantáción.

Hétköznapi emberek, akik királyi családokba házasodtak

A svéd hercegi pár tagjai személyi edzés közben habarodtak egymásba

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?