Megint Chris Prattet utálja az egész internet

2021. november 05.
Miközben a karrierje szárnyal és a magánéletében is révbe ért, a Twitter népe újra és újra megpróbál fogást találni rajta. Chris Pratt a (sejthetően) konzervatív nézetei miatt került hónapokkal ezelőtt a netezők céltáblájára, ahonnan azóta sem tudott lekerülni. Most éppen egy ártatlannak tűnő Instagram-poszttal húzta ki a gyufát a társadalmi igazságosság harcosainál.

Chris Prattnek az a legnagyobb bűne a twitterezők szemében, hogy sejteni lehet róla, hogy talán konzervatív beállítottságú. Azért írjuk, hogy talán, mert a színész valójában sosem beszélt nyilvánosan a politikáról, nem szokott kiállni politikusok vagy éppen konzervatív nézetek mellett sem.  Az internet népe viszont korábban már lenyomozta, hogy a színész több jobboldalhoz köthető embert is követ az Instagramon – mint például Ben Shapiro konzervatív sztárújságírót. Ez már önmagában is megbocsáthatatlan bűnnek számít, Pratt azonban még tetézte is a bajt azzal, hogy sok más celebbel együtt rákattant a pünkösdi karizmatikus egyházakra, és egy olyan templomba jár rendszeresen a családjával, ami köztudottan nem támogatja az LMBT-mozgalmat és a másságot. (Érdekesség, hogy Justin Bieber és Hailey Bieber is ugyanebbe a felekezetbe járnak, de ezzel senkinek nincs igazán problémája.) Chris Pratt nagyjából egy éve vált valódi közellenséggé, és azóta a twitterezők hada fáradhatatlanul próbálja eltörölni a színészt.

A legújabb támadássorozatot tegnap indították el Pratt ellen, miután a színész megosztott egy ártatlannak tűnő posztot az Instagramon, amiben a felesége, Katherine Schwarzenegger felé szerette volna kifejezni a szeretetét.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

chris pratt (@prattprattpratt) által megosztott bejegyzés

A netezőknek már azzal is problémája volt, hogy a színész olyan kifejezéseket használt a posztban, hogy „…A szíve tiszta, és az enyém. Ez a legnagyobb kincsem.” Szerintük ugyanis ezzel nem csinált mást, mint tárgyiasította a feleséségét, és úgy beszélt róla, mintha a tulajdona lenne. De az igazi felháborodást a következő sorok váltották ki: „Adott nekem egy csodálatos életet, és egy gyönyörű, egészséges kislányt.”

A twitterezők meg vanna róla győződve, hogy Pratt ezekkel a szavakkal a volt feleségét, Anna Farist, és a közös gyereküket akarta megalázni. Tudni kell, hogy Prattnek és Farisnak van egy most 9 éves kisfia, Jack, aki annak idején koraszülöttként jött a világra, ami miatt számos műtéten is át kellett esnie. A kisfiú két hónappal hamarabb született, és az első hónapjaiban és éveiben el kellett rajta végezni egy sérvműtétet, volt több szemműtétje és enyhe szívgondokkal is küzdött. Szóval a netezők szerint Pratt a saját, idősebbik gyerekébe akart szánt szándékkal bele rúgni azzal, hogy a mostani feleségének köszönetet mondott a kislányukért.

Chris Pratt mostanra megtanulhatta volna, hogy érdemes minden szavát jól megválogatnia, mert biztos lehet benne, hogy azonnal szét fogják szedni, ha csak egy kicsi támadási felületet is ad a twitterezőknek. Ha józan ésszel belegondolunk, és végig olvassuk a színész posztját, rögtön láthatjuk, hogy az tényleg nem más, mint egy ártalmatlan – talán kicsit erőltetett – szerelmi vallomás, és nem egy gonosz, sunyi üzenet a volt felesége és a fia számára. De ez persze úgysem fogja meghatni azokat, akik mindenáron utálni akarják Prattet.

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!