Katalin hercegné békülni szeretne Harryékkel

2021. június 03.
Legalábbis a brit sajtó szerint.

Nem volt könnyű ez az év a brit királyi család számára: Fülöp herceg halála mindenkit lesújtott, miközben Harry herceg és Vilmosék között egyre csak mélyült a szakadék. A brit The Telegraph értesülései szerint azonban Katalin hercegnének elege lett a testvérek közötti viszályból, és mindenképpen rendezni szeretné a család viszonyát Harryvel és Meghannel. Minderről Camilla Tominey, a királyi család szakértője beszélt a lapnak: „Katalin rendbe szeretné tenni a kapcsolatukat Harryékkel, részben azért is, hogy Archie és a hamarosan érkező kishúga igazi unokatestvérei lehessenek a saját gyerekeiknek. Az ösztönei is azt súgják, itt az idő elsimítani a problémákat.”

A lap azt írja, hogy Katalin híresen közel áll a saját családjához, és hosszú ideig Harryvel is nagyon jó viszonyt ápolt, éppen ezért szeretne minden tőle telhetőt megtenni azért, hogy az unokatestvérek is jó kapcsolatban legyenek, és ne érezzék hátrányát annak, hogy a szüleik között vita van.

A The Telegraph cikkét és a jóságos Katalinról lefestett képet persze érdemes némi kritikával olvasni, a brit sajtó ugyanis Meghan érkezése óta leosztotta a szerepeket a két hercegné között: a szemükben Katalin lett a tökéletes, aki sosem tud hibázni, és Meghant kiáltották ki minden baj okozójának. Évekkel ezelőtt még Katalinról is születtek lejárató, kritikus hangvételű cikkek a brit bulvárlapokban, de amikor kiderült, hogy Harry egy félig fekete, elvált amerikai színésznővel jár, a lapok változtattak a stratégiájukon, és Meghan folytonos kritizálása mellett Katalint gyakorlatilag piedesztálra emelték.

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!