Paulina Porizkova: „Egy fiatalabb nőnek senki sem mondja, hogy vegyen fel ruhát”

2021. november 21.
Paulina Porizkova visszavágott azoknak, akik a meztelen képek miatt kritizálták, és nem úgy tűnik, mintha egyhamar felhagyna a pucér fotók posztolásával a kilencvenes évek egyik ikonikus szupermodellje.

Az 56 éves modell, aki Cindy Crawford, Naomi Campbell és Christy Turlington mellett meghatározó szereplője volt a kilencvenes évek divatvilágának, rendszeresen tesz ki olyan fotókat és vesz részt olyan fotózásokon, melyeken megmutatja a testét. Paulina Porizkovát is megtalálták a testszégyenítő megmondóemberek a közösségi oldalakon, azt kritizálva, hogy túlságosan magára és a kinézetére fókuszál. 

paulina-porizkova-pucer-kep

„A te korodban a gyermekeid és az unokáid szeretetében kellene fürdőznöd ahelyett, hogy a világ körül utazgatsz, félpucéran parádézol, és úgy viselkedsz, mint egy 16 éves” – írta egy kommentelő Paulina Porizkova képéhez. Válaszképpen Porizkova egy képernyőképet posztolt a konkrét kommentről a Instagramjára, amit egy olyan kép mellett osztott meg, melyen kicenzúrázták az intim testtájait és egy hosszú szárú csizmát visel. 

„Jól érezem magam a bőrömben”

A modell egy másik férfi kommentelőt is helyretett, aki szintén negatív kommentet hagyott az egyik posztja alatt, azt javasolva Paulina Porizkovának, hogy „állapodjon meg, vegyen egy szép házat, és kezdjen el másokért élni”.

„56 éves vagyok, és a tőlem telhető legjobb életet élem. Azok után, hogy egész eddigi életemben másokról gondoskodtam, végre magammal is törődhetek – írta Porizkova a bejegyzésben. – Azért posztolok bikinis és pucér képeket, mert végre jól érzem magam a bőrömben. Nem a bókokért vagy a lájkokért csinálom (bár nagyon kedvesek és jólesnek természetesen). Hanem azért csinálom, mert hasonló képek ezreit láthatod fiatalabb nőkről. Ez az, amit megszoktunk. Nekik senki sem mondja, hogy vegyék fel a ruháikat.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Paulina Porizkova (@paulinaporizkov)

„Egy idősebb nőnek szabad bölcsnek, viccesnek és türelmesnek lenni, de nem érzékinek. Sem szexinek. Ez egy hatalmas társadalmi tabu, és pont ez az oka, hogy azt posztolom, amit posztolok” – összegezte Porizkova, akinek hosszas bejegyzésére rengeteg pozitív és támogató visszajelzés érkezett olyan hírességektől is, mint Helena Christensen vagy Lisa Rinna. Andie MacDowell, aki hasonló nézeteket vall arról, milyen Hollywoodban az öregedés, szintén hosszú választ hagyott. „Az emberi test gyönyörű. Nagyon szeretem olyan nők képeit látni, akikben megvan a lágyság – írta MacDowell Porizkova bejegyzéséhez. –Hihetetlenül különleges annak az embernek a teste, aki már kihordott gyermekeket és ilyen sokat megélt. Szerintem inkább dicsőítenünk kellene az emberi testet, ahelyett, hogy az emberi testtől való félelmet dicsőítjük.”

Forrás: Page Six Fotó: Getty Images

Olvass tovább!