Jennifer Lawrence szerint rendben van, hogy kevesebb fizetést kap, mint férfi kollégája

2021. november 25.
A színésznő megvédte azt a helyzetet, hogy bár ugyanannyit szerepelnek, ő kevesebb pénzt kap új filmjükért, a Don’t Look Upért.

„Leo többet hoz a mozipénztárnál, mint én. Én ezzel is nagyon szerencsés vagyok” – mondta Jennifer Lawrence a Vanity Fairnek adott interjújában. A Variety információi szerint ugyanis Leonardo DiCaprio új, közös filmjükért, a Don’t Look Up című vígjátékért 30 millió dollárt, míg Jennifer Lawrence 25 millió dollárt tehetett zsebre, ami azt jelenti, hogy DiCaprio 20 százalékkal magasabb fizetést kapott ugyanazért a filmért. 

jennifer-lawrence-fizetes-leonardo-dicaprio

„Más helyzetben, amiket látok, és biztos vagyok benne, hogy más dolgozó nők is látják ezt, roppant kellemetlen az egyenlő fizetést külön kérni. Ha valami egyenlőtlennek tűnik, és ezzel kapcsolatban kérdést teszünk fel, azt válaszolják, hogy ez nem nemi diszkrimináció, és megmagyarázzák, valójában micsoda” – folytatta Lawrence. 

A Don’t Look Up című szatírikus vígjátékban, melyet Adam McKay rendezett, Jennifer Lawrence egy doktoranduszt alakít, aki felfedez egy üstököst, mely a Földet fenyegeti, DiCaprio pedig a professzor, aki csatlakozik hozzá az emberiség megmentésében. 

jennifer-lawrence-fizetes-leonardo-dicaprio

2015-ben Jennifer Lawrence nyilvánosan kritizálta a Hollywoodban is meglévő fizetési szakadékot a férfi és női színészek között, rámutatva, hogy a probléma nem feltétlenül tetten érhető, ám amikor ő maga rájött, hogy jelentősen kevesebbet kap ugyanazért a munkáért, mint férfi kollégái, nagyon mérges lett magára. „Csődöt mondtam mint tárgyalópartner, mert korán feladtam. Nem akarok folyamatosan dollármilliók miatt harcolni, komolyan, két filmsorozaton keresztül. Nekem erre nincs szükségem.”

Forrás: The Guardian Fotó: Getty Images

Olvass tovább!