Hihetetlen, de igaz: a 46 éves Mayim Bialik, az Agymenők Amyje két kamaszfiú anyukája

2021. december 12.
Néhány nappal ezelőtt futótűzként terjedt el a világhálón Mayim Bialik halálhíre, amit szerencsére rövid időn belül megcáfoltak: az Agymenők című sorozat sztárja nemcsak él és virul, hanem épp 46. születésnapját ünnepli!

Pontosan 46 évvel ezelőtt, 1975. december 12-én született San Diegóban, teljes neve Mayim Hoya Bialik. Bár mindig is gondosan ügyelt arra, hogy ne áruljon el magáról túl sokat a kíváncsiskodóknak, néhány érdekességet így is sikerült megtudni az egyáltalán nem mindennapi színésznőről: a képernyőn már 1991-ben, tiniként is felbukkant, ő alakította ugyanis a Blossom című sorozat címszerepét, amit Magyarországon is bemutattak. 

Mayim Bialik 46 éves

Nem csak úgy csinál, mintha tudós lenne, tényleg az!

Később az Agymenők Amyjeként robbant be igazán a köztudatba, ám akkor sem lenne elveszett, ha most egy csapásra véget érne a színészi karrierje (nem fog!), ugyanis a valóságban is lediplomázott és PhD fokozatot szerzett idegtudományból! Az emberi test, azon belül is az idegrendszer működése nemcsak az általa megformált, rémesen öltözködő Amyt érdekli szenvedélyesen, hanem a színésznőt is: sok időt tölt kutatómunkával, de – legnagyobb örömünkre – még így is jut ideje a színészkedésre.

Az Agymenők csapatához a harmadik évadban csatlakozott, és az első pillanattól kezdve remekül beilleszkedett az összeszokott színészgárdába. A legnagyobb összhangba a lóimádó Kaley Cuocóval és Simon Helberggel került.

Mayim Bialik 46 éves

Két kamasz gyereke van, és a válás után újra szerelmes

A magánéletét féltve őrzi, de azt tudjuk, hogy 2012 novemberéig házasságban élt Michael Stone-nal. A 9 éven át tartó szerelemből két gyerekük született, a ma már 16 éves Frederick és a 13 éves Miles. A szakítás után jó ideig nem horgonyzott le senki mellett, most azonban úgy tűnik, újra rátalált a boldogság, amiről Mayim Insta-profilját nézegetve saját szemünkkel is meggyőződhetünk – a gyerekeiről azonban csak elvétve posztol, akkor is ügyel rá, hogy ne legyenek felismerhetőek.

Sokan közelgő eljegyzést is sejtenek, ugyanis barátjával, az író-költő Jonathan Cohennel gyémántgyűrű-nézegetésen kapták őket. A szemfüles rajongók szerint Kaliforniában él, ám a színésznő ezt sosem erősítette meg hivatalosan, ahogy azt sem, hogy a közeljövőben szorosabbra fűzik a szálakat szerelmével.

Mayim Bialik 46 éves

Híre ment, hogy meghalt, de nagyon is egészséges

Elmondása szerint kiegyensúlyozottságához nemcsak boldog párkapcsolata és csodálatos gyerekei járulnak hozzá, hanem az is, hogy hosszú ideje vegán életmódot folytat. Az egészséges, növényi alapú táplálkozásba annyira belemerült, hogy még saját szakácskönyvet is kiadott Mayim’s Vegan Table (azaz Mayim vegán asztala) címmel, amiben több mint száz vegán receptet tett közkinccsé. Nem ez az első könyve, az ő neve fémjelzi például a Girling Up és a Beyond the Sling című köteteket is.

November végén szárnyra kelt a színésznő halálhíre egy ebből az alkalomból létrehozott, RIP Mayim Bialik nevet viselő, azóta törölt Facebook-oldalon: „A mai napon, 11 óra magasságában a szeretett Mayim Bialik távozott az élők sorából. Mayim 1975. december 12-én született San Diegóban. Leírhatatlanul hiányozni fog, de sosem felejtjük el. Együttérzésetek jeléül kedveljétek az oldalt és írjatok kommenteket!”

Rövid időn belül megcáfolták a híresztelést, a szülinapos színésznő tehát köszöni szépen, jól van!

Mayim Bialik 46 éves

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?