Kim Kardashiannek végre sikerült az első vizsgája

2021. december 15.
Negyedszer futott neki a jogi vizsgának, de nem adta fel. Így egy újabb akadály hárult el Kim Kardashian elől, aki nem a hagyományos utat választotta ahhoz, hogy ügyvéd legyen.

A reality sztár és üzletasszony a közösségi oldalán osztotta meg követőivel és a nagyvilággal az örömhírt: végre sikerült letennie az elsőéves vizsgákat, melyeket a kaliforniai jogi tanulmányok előírnak. Egy egész napos vizsgával válthatják ki a hagyományos egyetemi tanulmányok jelentette utat azok, akik az amerikai állam akkreditált jogi iskoláját választják inkább. „Úristen! Letettem a vizsgát! – írta Kim Kardashian a 70,7 millió követővel rendelkező Twitter-oldalán egy fotó mellé, melyen neonkék kezeslábasban pózol. – Annak, aki nem ismerné a jogtudományi iskolás kalandjaimat, nem volt egyszerű.”

kim-kardashian-vizsga

Az, hogy végre sikerült a vizsgája, azt jelenti, hogy Kim Kardashian folytathatja a jogi tanulmányait, és leteheti a teljes vizsgasort.

A híresség 2019-ben döntötte el, hogy ügyvéd szeretne lenni, mint néhai édesapja, és ekkor kezdte el tanulmányait a Law Office program keretein belül, ami azt jelenti, hogy az ügyvédjelöltek egy tapasztalt mentor – ügyvéd vagy bíró – felügyelete mellett és irányításával készülnek. Kalifornia az egyik olyan amerikai állam, ahol ilyen program működik, és az egyetlen, ahol az egész napos vizsgával (baby bar exam) kiváltható az egész vizsgasor.

Arról egyelőre nincs hír, hogy Kim Kardashian épp csak átcsúszott, vagy hibátlanul teljesítette október 26-án a vizsgát, ám júniusban 21 százalékot ért el a teszten. Ez kevesebb mint a fele a kaliforniai vizsgaátlagnak. 

Kardashian apja, Robert Kardashian O.J. Simpson egyik védőügyvédje volt a gyilkossági perben 1995-ben, korábban Kim Kardashian is azt mondta, hogy a bűnügyi igazságszolgáltatási rendszer reformján szeretne dolgozni. Kim Kardashian Erin Haney és Jessica Jackson ügyvédek mellett gyakornokoskodik, akiknek a SKIMS tulajdonosa a Twitterén is köszönetet mondott. 

Kardashian azt is megjegyezte, hogy háromszor már megbukott a vizsgán, és ez volt az utolsó lehetősége: Kaliforniában általában három esélyt kapnak az elsőéves joghallgatók a vizsgáikhoz, ám aki 2020 júniusában sikertelenül próbálkozott, a járvány miatt most plusz egy lehetőséget kapott. Amivel Kim Kardashian élt is.

Forrás: The Guardian Fotó: Getty Images

Olvass tovább!