41 éves lett Christina Aguilera, aki kétgyermekes anyaként sem veti meg a latexruhákat

2021. december 18.
Christina Aguilera elmondhatja magáról, hogy több mint a fél életét reflektorfényben töltötte, tehetségének köszönhetően ugyanis hamar felfigyelt rá a világ.

A ma 41 éves Christina Aguilera ezerarcú művész, akiből sugárzik a nőiesség és a szexualitás. Alig múlt 11 éves, amikor csatlakozott a Mickey Mouse Clubhoz, ahol Britney Spears, Justin Timberlake és Ryan Gosling is vele együtt bontogatta a szárnyait. Számtalan rangos díjat zsebelt be karrierje során – Grammy-díjből például 5-öt! –, a világ zenei sikerlistáinak élére törve. 

Christina Aguilera 41 éves

Gyerekkora nem volt tündérmese

Azt gondolhatnánk, hogy a kislányként Disney hercegnők társaságában forgolódó énekesnőnek csakis mesébe illő gyerekkora lehetett, ez azonban egyáltalán nem igaz: édesapja munkája miatt rengetegszer kellett lakhelyet változtatnia a családjának, otthon pedig gyakran volt paprikás a hangulat. Még 10 éves sem volt, amikor helyi tehetségkutatókba jelentkezett, és mindenütt bátorították, elismerve csodás adottságait. 

1998-ban, már nagykorúként kapott rendkívül fontos felkérést a Disney-től, ő énekelte a Mulan című rajzfilm főcímdalát, amihez olyan énekesnőt kerestek, aki hatalmas hangterjedelemmel rendelkezik – Christinaval nem nyúltak mellé, a dal még Grammy-jelölést is kapott abban az évben. Világszerte egyre többen jegyezték meg a nevét, és a ‘80-as években születettek hangadójaként kezdték emlegetni. Tehetsége állandó, megjelenését és stílusát azonban úgy váltogatta, mint egy igazi átváltozóművész.

A stíluskirálynő

Első önálló albuma 1999-ben jelent meg Christina Aguilera címmel, amiből már az első hétvége alatt 250 000 példány fogyott. A Genie in a Bottle című dal hihetetlen népszerűségre tett szert, tinisztár által énekelt slágert még sosem szerettek ennyien. És még 20 éves sem volt ekkor!

Christina Aguilera 41 éves

Christina Aguilera 1999-ben

A 2002-ben kiadott Stripped című albuma hatalmas meglepetést okozott a rajongóknak, ugyanis egészen új oldaláról ismerhették meg kedvencüket: zenei stílusa, a dalszövegek és Christina megjelenése is megújult. Ez utóbbi nem nyerte el mindenki tetszését, sokan élesen kritizálták. 

Christina Aguilera 2002-ben

Christina Aguilera 2002-ben

Ez azonban nem tántorította el Christinát, a Back to Basic és a Bionic című albumok bemutatóin is extravagáns és elképesztően szexi külsővel lépett színpadra. Minden jel arra mutat, hogy a rajongói is megbarátkoztak a „vadabb” arcát mutató énekesnővel, aki koncertjeivel közel 100 millió dollárt keresett.  

Christina Aguilera 41 éves

Christina Aguilera 2010-ben

Az éneklés mellett színésznőként is megcsillogtatta tehetségét a Burlesque című film főszereplőjeként. Nem sokkal ezután saját csillagot kapott Hollywoodban, így mindössze 30 évesen örökre beírta magát a halhatatlan művészek történelmébe.  

2011-ben a Maroon 5 és Christina közös dala, a  Moves Like Jagger tíz év után ismét a slágerlisták élére repítette, a hatalmas siker adta lendülettel készült el a 2012-es albuma, ami a Lotus címet kapta. 2015-ben nyerte el ötödik Grammy-díját Say Something című dalával. Néhány év kihagyás után, 2018-ban két kislemezt is kiadott Accelerate és Fall in Line címmel. Az ezeket követő Liberation című albuma újabb Grammy-jelölést hozott neki.

Christina Aguilera 41 éves

Christina Aguilera és a Maroon 5 klipforgatása

Terhesen is tűsarkúban

Amikor a Dirrty című videóklipben dögös forrónadrágot viselt, maga sem gondolta volna, hogy egy napon kétgyermekes anyuka lesz, és könnyekig hatódik a kicsik puszta látványától. Pedig ma már ez a helyzet: első gyermeke, Max Liron Bratman 2008-ban született első házasságából, amit Jordan Bratman zenei producerrel kötött. Kapcsolatuk 2011-ben zátonyra futott, ezután a Burlesque forgatásán megismert filmes producer, Matthew Rutler oldalán találta meg a boldogságot. Szerelmük gyümölcseként jött a világra 2014-ben Summer Rain Rutler, aki az anyukája hasában több koncertet is „végigdolgozott”. 

Christina Aguilera 2014-ben, nagy pocakkal állt színpadra

Christina Aguilera 2014-ben nagy pocakkal állt színpadra

Amikor kislánya féléves volt, így mesélt az anyaságról a People magazinnak: „Summer Rain olyan, mint egy angyal. Amint megláttam, azonnal összekapcsolódott a lelkünk, szavakkal ki sem fejezhető, milyen kötelék alakult ki kettőnk között. Rengeteget mosolyog, és egyetlen pillantásától elolvadunk mindannyian.”  

Elmondta azt is, hogy az élete két gyerek után is rendkívül mozgalmas, a legnagyobb figyelem azonban most már a családjának jár. Az énekesnő azt sem rejtette véka alá, hogy olykor feladja neki a leckét az anyaság: „Nem könnyű belátni, hogy nincs mindig mindenre kész válaszunk. Az emiatt érzett bűntudat engem komoly próbatétel elé állít. Ha viszont arra gondolok, hogy minden tőlem telhetőt megteszek azért, hogy a gyerekeimnek a legjobb legyen, és emlékeztetem magam arra, hogy nálunk senki sem szereti őket jobban a világon, máris jobban érzem magam. Az én univerzumom középpontjában örökre a gyerekeim állnak.”

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da Christina Aguilera (@xtina)

Jótékonykodásban is remekel

A tűzvörös hajat is kipróbáló énekesnő számára kiemelten fontos, hogy jó ügyeket is szolgáljon: mindig is szívén viselte a női jogok védelmét és a hátrányos helyzetű nők megsegítését, de nagylelkűen támogatja a mellrák és az AIDS gyógyításához kapcsolódó kutatásokat. A melegek jogaiért is kiáll és büszkén vállalta, hogy az éhező gyermekeket támogató szervezet nagykövete legyen.

Christina Aguilera 41 éves

Így fest ma a 41 éves Christina

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?