Hírességek, akik 2021-ben hagytak itt bennünket

2021. december 28.
Legendáktól és ikonikus arcoktól kellett elbúcsúznunk ebben az évben.

Willie Garson

Sarah-Jessica-Parker-Willie-Garson

Mindössze 57 évesen szeptember 21-én elhunyt Willie Garson, aki Carrie Bradshaw egyik legjobb barátját, Stanfordot alakította a Szex és New York sorozatban. Garson az 1980-as években több közkedvelt tévésorozatban is felbukkant, az 1990-es években pedig már olyan híres szériákban játszott, mint a Jóbarátok vagy az X-akták. Láthattuk a két Szex és New York mozifilmben is, néhány hete pedig még az És egyszer csak forgatásán is készültek róla képek, ami azt jelenti, hogy az HBO Maxra készülő produkcióban ismét belebújt Stanford bőrébe. A halálának pontos oka nem ismert, de információk szerint a színész már évek óta harcolt a rákkal.

Christopher Plummer

Christopher-Plummer

Február 5-én 91 éves korában elhunyt Christopher Plummer kanadai születésű hollywoodi színész, akit a legtöbben Trapp kapitányként ismerhettek meg A muzsika hangja című filmből. Érdekesség, hogy 82 éves korában ő lett a legidősebb színész, aki Oscar-díjat kapott a Kezdők című vígjátékban nyújtott alakításáért. Plummer az elmúlt 75 évben folyamatosan játszott, több mint 100 filmben lehetett látni. A színész a connecticuti otthonában hunyt el, felesége Elaine Taylor mindvégig ott volt mellette.

Larry King

Larry-King

Január 23-án, életének 87. évében meghalt Larry King, a legendás televíziós műsorvezető. 25 éven keresztül vezette a CNN-en a Larry King Live című műsorát, amelyben elnökjelölteket, hírességeket, filmsztárokat, sportolókat, de hétköznapi embereket is meginterjúvolt. 2010-ben ment nyugdíjba, a műsorának több mint 6000 epizódjának leforgatása után. King koronavírus miatt december vége óta a Los Angeles-i a Cedars Sinai egészségügyi központban feküdt, de a fertőzés mellett számos egészségügyi problémája is volt: cukorbeteg volt, többször volt színinfarktusa is az elmúlt években és a szívét is műtötték.

James Michael Tyler

James-Michael-Tyler-David-Schwimmer

A Jóbarátok sorozat oszlopos tagja, mindenki kávézós Güntherje, október 24-én 59 éves korában elhunyt. Azután, hogy a Jóbarátokban eljátszotta ikonikus szerepét, Günthert, a Central Perk utánozhatatlan pincérét, feltűnt a Dokikban, a Sabrina, a tiniboszorkány és a Sikersorozatok című tévés produkciókban is. Tylert 2018-ban diagnosztizálták prosztatarákkal, betegségét 2021 nyarán hozta nyilvánosságra, azt is hozzátéve, hogy a rák áttéteket képezett szervezetében.

Fülöp herceg

II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg gyermekeikkel, Anna hercegnővel és Károly herceggel

Április 9-én, 99 éves korában, elhunyt Fülöp edinburgh-i herceg, II. Erzsébet brit királynő férje. A herceget február 16-án este vitték be egy londoni kórházba, miután pár napja már nem érezte jól magát. Akkor még arról szóltak a hírek, hogy csak elővigyázatosságból marasztalták bent néhány napra. Fülöp március végén végül elhagyhatta a kórházat, azóta nem volt hír az állapotáról. Az információk szerint a halálát egyszerűen az időskor okozta, nem volt semmilyen betegsége, mely a háttérben állhatott volna.

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!