59 éves korában meghalt James Michael Tyler, a Jóbarátok Güntherje

2021. október 26.
A Jóbarátok sorozat oszlopos tagja volt, mindenki kávézós Güntherje. Az 59 éves színész hosszú ideje harcolt a rákbetegséggel.

„A világ Güntherként ismeri (a hetedik Jóbarátként) a Jóbarátok című sorozatból, a szerettei számára viszont színész, zenész, a rák elleni harc aktivistája és szerető férj volt – mondta James Michael Tyler szóvivője, kiemelve a színész szenvedélyét az élő zene, a spontán kalandok és a Clemson Tigers iránt. – Ha egyszer találkoztál vele, életre szóló barátot szereztél.” James Michael Tyler otthonában, Los Angelesben hunyt el. Felesége, Jennifer Carno végig a színész mellett volt betegsége végén. „Élete szerelme, jóban, betegségben és az örökkévalóságban.”

jobaratok-gunther-halal

Tylert 2018-ban diagnosztizálták prosztatarákkal. Betegségét 2021 nyarán hozta nyilvánosságra, azt is hozzátéve, hogy a rák áttéteket képezett szervezetében. Azért állt ki a Today show közönsége elé, hogy ezzel biztassa az embereket arra, menjenek prosztataspecifikus szűrővizsgálatra (PSA-mérés), mely pontosan megmutatja, ha baj van. „Az volt a célom ebben az évben, hogy megéljem az 59. születésnapomat. Sikerült – mondta Tyler. – Most az a célom, hogy segítsek legalább egy életet megmenteni.”

Szerepek és sorozatok

Azután, hogy a Jóbarátokban eljátszotta ikonikus szerepét, Günthert, a Central Perk utánozhatatlan pincérét, feltűnt a Dokikban, a Sabrina, a tiniboszorkány és a Sikersorozatok című tévés produkciókban is. Utóbbiban együtt játszott Matt LeBlanckal, aki a Jóbarátokban is kollégája volt. 

„A Warner Bros. gyászolja James Michael Tylert, a szeretett színészét és a Jóbarátok család oszlopos tagját – írták a Jóbarátok Twitter-oldalán is. – Gondolatban a családjával, barátaival, kollégáival és a rajongókkal vagyunk.”

Forrás: Popsugar Fotó: Getty Images

Olvass tovább!