Ők II. Albert monacói herceg törvénytelen gyerekei

2022. február 06.
II. Albert monacói hercegnek a Charlene hercegnétől született ikrein kívül is van két gyermeke. A már felnőtt csemeték élete nem volt mindig egyszerű.

Bár a monacói herceg nem lépett édesanyja, Grace Kelly színészi nyomdokaiba, magánélete igen sok filmbe illő fordulatot tartogatott már eddig is: Jazmin Grace Grimaldi és Alexandre Grimaldi Coste a férfi házasságon kívül született gyermekei. Majd az uralkodó feleségül vette a sportosan is elegáns Charlene hercegnét, aki egy ikerpárral ajándékozta meg: kisfiuk a Jacques, kislányuk a Gabriella nevet kapta.

ők a monacói herceg, II. albert törvénytelen gyerekei

II. Albert herceget igazi szívtiprónak tartják, mielőtt 2011-ben oltár elé állt volna, rengeteg nővel esett szerelembe vagy keveredett rövidebb viszonyba, közöttük pedig több híresség is akad: például Brooke Shields, Naomi Campbell, Claudia Schiffer, Kylie Minogue és Gwyneth Paltrow.

Azonban trónra kizárólag az uralkodó törvényes gyermekei léphetnek, II. Albert herceget a jelenlegi állás szerint legkisebb gyermeke, Jacques herceg követi majd a trónon. 

Jazmin Grace Grimaldi

Gyermekei közül Jazmin a legidősebb, ő 1992. március 4-én született az Egyesült Államokban, édesanyja Tamara Rotolo, akivel egy nyaralás alatt szövődött a románc. Lányának egészen 11 éves koráig kellett várnia, hogy személyesen is találkozzon az édesapjával, onnantól kezdve azonban jó kapcsolatot ápolnak, és a királyi család többi tagja is jó szívvel fogadta. Mikor Jazmin 14 éves lett, a herceg hivatalosan is elismerte az apaságát.

ők a monacói herceg, II. albert törvénytelen gyerekei

Bár édesanyja sosem titkolta előtte, hogy ki az apja, nem volt nagy felhajtás körülötte. Mikor azonban II. Albert ezt nyilvánosan is alátámasztotta, fenekestül felfordult a kiskamasz élete: „Emlékszem, épp arra készültem, hogy elkezdjem a középiskolát, amikor hirtelen mindenki arról kezdett beszélni, hogy a hercegnek van egy lánya, aki történetesen én vagyok. Nagyon nehéz időszak volt az nekem, nehezen barátkoztam meg a felfokozott médiaérdeklődéssel” – mesélte a Vanity Fair cikkében Grace Kelly unokája.

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da JazminGraceGrimaldi (@jazmingrimaldi)

Jazmin féltestvérével, a szintén házasságon kívül született Alexandréval is jóban van, Instagram-oldalára több közös fotójuk is felkerült. Mikor öccse nagykorú lett, ő szervezett neki szülinapi ünnepséget. Minden jel arra utal, hogy örökölte nagymamája tehetségét, színésznőként és énekesként is bontogatja a szárnyait. Rendkívül fontosnak tartja az emberi jogokat és a klímaváltozással folytatott küzdelmet, Fiji szigetén még egy alapítványt is létrehozott a bajbajutottak megsegítésére.

Szívét az énekes-modell, Ian Mellencamp rabolta el, akivel a munkában és a magánéletben is tökéletesen kiegészítik egymást. New Yorkban szerzett diplomát, majd mesterképzéssel folytatta, legfőbb célja ugyanis, hogy jól képzett szakemberként vegyen részt a szegényebb országok  megsegítésében.

Alexandre Grimaldi Coste

Ő a monacói herceg második gyermeke, édesanyja a kongói származású Nicole Coste, aki légiutas-kísérőként dolgozott Togóban, amikor 1997-ben megismerkedett II. Alberttel. Se veled, se nélküled kapcsolatban éltek.

Időközben megfogant a kisfiuk, aki 2003. augusztus 24-én látta meg a napvilágot. A herceg 2 évvel később ismerte el, hogy ő az édesapja. Minden jel arra utalt, hogy a szülők között elmérgesedett a viszony, ami miatt Nicole részletesen beszámolt a sajtónak a közöttük történtekről.

ők a monacói herceg, II. albert törvénytelen gyerekei

II. Albert herceg idősebb fia, Alexandre és az édesanyja, Nicole

Alexandre kerüli a nyilvánosságot, és nem lehet róla túl sokat tudni, amikor betöltötte 18. életévét, az édesanyja nagyinterjút adott a xi nevű francia lapnak, amiből címlapsztori kerekedett. Ebben már sokkal békésebben beszélt arról, hogyan is viszonyult a herceg második házasságon kívüli gyermekéhez: „Albert a kezdetektől fogva gondját viselte a kisfiunknak, és igyekezett jelen lenni az életében. Már akkor ígéretet tett nekem, hogy sosem fog minket magunkra hagyni, és ehhez tartja is magát. Bár sokan állítják ennek az ellenkezőjét, sosem álltunk egymással anyagi vitában, a mai napig bizalmi kapcsolatban vagyunk egymással” – avatta be a hetilap olvasóit.

A herceg két házasságon kívül született gyermeke, valamint az ikrek is jó kapcsolatot ápolnak. Erről Jazmin egyik korábbi posztja is árulkodik, amin az összes testvér közösen látható egy családi kirándulás alkalmával. II. Albert kisebbik csemetéinek szükségük is van most minden gondoskodó szeretetre, mivel édesanyjuk, lassan egy éve, titokzatos módon nem a palotában él, ami állítólag egy betegségnek köszönhető…

Fotó: Getty Images

Rendeld meg most online 25% kedvezménnyel és ingyenes házhoz szállítással, vagy keresd az újságárusoknál és a nagyobb Libri és Líra könyvesboltokban a Nők Lapja II. Erzsébet Bookazine-t.