Kristen Stewart: „Csak öt igazán jó filmet forgattam a karrierem alatt”

2021. október 27.
„Totális szemét” – mondta Kristen Stewart a karrierjéről. A színésznő őszinteségi rohamot kapott egy interjú során, amikor visszagondolt 20 éves munkásságára, amit eddig a filmiparban töltött, és bevallotta, hogy csak néhány olyan produkció van, amivel valóban elégedett.

„Nagyjából öt igazán jó filmet csináltam a mennyiből? 45 vagy 50 filmből? – mondta a 31 éves Kristen Stewart. – Csak ezekre mondhatom, hogy tényleg az elejétől a végéig szépek.” 

A Karácsonyi meglepi sztárja, aki 1999-ben kapta első filmszerepét, kevés munkája iránt érzi azt, hogy jelentősége volt számára. „Ha megnézem a listát, kevés olyan film van közte, ami igazán számít – monda Stewart, aki Olivier Assayas rendező projektjét az egyik kedvencének tartja a mai napig. – Ez persze nem jelenti azt, hogy megbántam volna a tapasztalatot, amit a többi filmmel szereztem.”

kristen-stewart-filmszerep

Kristen Stewart azt is hozzátette, hogy csak néhány esetben bánta meg, hogy igent mondott egy filmre, mert a végén még a munka sem bizonyult jó szórakozásnak. „A legrosszabb az, amikor a közepén vagy valaminek, és tudod, hogy nemcsak rossz lesz a végeredmény, de amíg be nem fejezzük, mindannyian fogcsikorgatva dolgozunk.”

Mi jöhet még?

Azután fejtette ki ilyen részletesen a véleményét Stewart, hogy egy korábbi interjúban bejelentette, sokkal alaposabban megválogatja majd, milyen filmekben szerepel a jövőben. „Eddig alapvetően nem óvatoskodtam, úgy voltam vele, bármi jön, csináljuk. Őszintén, ez csak az első néhány percben tűnik jó ötletnek – mondta a színésznő. – De azt hiszem, mostanra kicsit óvatosabb lettem. Már jobban érzem, mi lesz az, ami gyümölcsöző számomra, mint tapasztalat, és mi nem.” Stewart egyébként legutóbb Diana hercegnő életének egyik sorsfordító időszakáról forgatott filmet. 

„Sokkal több örömet leltem a saját munkámban ebben a filmben, mint bármi másban – mondta a velencei filmfesztiválon a szerepért SAG-díjra jelölt Stewart. – Szabadabbanak éreztem magam.”

Stewart arról is beszélt, hogy a filmforgatást megelőző kutatómunka során milyen erős kapocs alakult ki közte és az általa alakított karakter között. „Ránézek a képekre, videókra, és érzem, mintha megmozdulna a föld, és nem tudod, mi fog történni – magyarázta a még csak 31 éves Kristen Stewart. – Az igazán szomorú dolog Dianával kapcsolatban, hogy amennyire normális, laza és őszinte volt, pont annyira volt magányos is. Mindenki másnak segített, támogatást nyújtott, és ő csak annyit szeretett volna, hogy ebből kapjon valamit vissza.”

Forrás: US Magazine Fotó: Getty Images

Olvass tovább!