31 éves lett Ed Sheeran, aki megjegyezhetetlen nevet adott a lányának

2022. február 17.
Ed Sheeran ontja magából a világslágereket, mégis vajmi keveset tudunk a magánéletéről. Mi azért találtunk róla olyan érdekességeket, amiket egyáltalán nem kellene rejtegetnie, sőt!

A teljes neve Edward Christopher Sheeran, 1991. február 17-én született Halifaxban. Szülei ékszertervezőként és művészeti kurátorként dolgoztak, nekik köszönhetően a zenével már egész kicsi korában kapcsolatba került, pont úgy, mint a testvére, Matthew, aki zeneszerzőként dolgozik. A szülinapos Ed Sheeran 2006-ban adta ki első albumát, a várt siker azonban elmaradt. Kezdetben ismeretlen klubokban zenélt, volt, hogy mindössze 5 fős közönség előtt.

Ed Sheeran gitárral a színpadon

2010-ben végre úgy tűnt, megcsinálta a szerencséjét: felfigyelt rá Tom Foxx, akivel néhány számon együtt dolgoztak. Közben a nagy videómegosztó oldalakon egyre többen kerestek rá a nevére, 2011-es szólóalbumának köszönhetően pedig visszavonhatatlanul berobbant a köztudatba.

Bizarr ajándékokkal lepik meg a rajongók

A ma 31 éves brit zenész nem biztos, hogy felhőtlenül eszeget majd a szülinapi tortájából, a süteményekhez ugyanis – egy elvetemült rajongójának köszönhetően – egy ideje félve nyúl hozzá. Történt ugyanis, hogy egy lelkes lánytól saját készítésű tortát kapott, aminek nagyon megörült, és ahogy mesélte, alig várta, hogy ehessen a különleges ajándékból. Öröme azonban nem tartott sokáig, a sütiben ugyanis hosszú hajtincseket talált: „Ne akarjátok tudni, hogy jöttem rá erre! Beleettem…” – mesélte a Yahoo-nak. Sietve hozzátette, hogy azért menő ajándékokban is részesült az elmúlt években, az egyik legszuperebb például egy olyan fánk volt, amihez Gyűrűk Ura legót is kapott.

Ed Sheeran öltönyben

Gimis szerelmét vette feleségül

Ed Sheeran és Cherry Seaborn még a középiskolában ismerték meg egymást, az énekes már akkor, kamaszként fülig szerelmes volt későbbi feleségébe. Az iskola után Cherry az Egyesült Államokba költözött és a Wall Streeten kezdett dolgozni. Ed épp New Yorkban koncertezett, mikor egy közös ismerősüknek köszönhetően újra találkoztak. Ahogy az egy amerikai romkomban lenni szokott: újra fellángolt köztük a régi szerelem. „Ismét összehozott a sors egy csodás lánnyal, aki ma már a menyasszonyom. Nagyon boldogok és szerelmesek vagyunk, ráadásul a macskáink is jól kijönnek egymással” – lelkendezett még 2018-ban a brit énekes, nem sokkal az eljegyzésük után. 

Ed Sheeran és felesége, Cherry Seaborn

Ed Sheeran és felesége, Cherry Seaborn

Végül 2019 januárjában egy titkos esküvőn házasodtak össze. Tényleg nem övezte nagy felhajtás egybekelésük napját, ugyanis szülőfalujuk kis templomában mondták ki a boldogító igent, majd egy ottani vendéglőben ünnepeltek. Azóta megszületett a kislányuk is, akinek félelmetesen hosszú és szokatlan nevet választottak

Nem veri a fogához a garast

Ed Sheeran egy beszélgetésben nyíltan beszélt arról, hogy keresetének nagy részét el is költi: „Nálam az a szabály van érvényben, hogy ami jön, annak mennie kell, nem tartom túl sokra a pénzt, sok barátomnak és családtagomnak több pénze van, mint nekem. Sokat költök jótékonykodásra, gyermekkórházakat és civil szervezeteket támogatok, számomra nem a gazdagság, hanem az egészség az igazi érték, ezért nem érdekel különösebben, mekkora összeg pihen a bankszámlámon.

Mindemellett gondoskodott arról, hogy családjának legyen hol megpihenni, ha visszatérnek szülővárosába, Suffolkba: itt vásárolt ugyanis egy hatalmas birtokot, amit Sheeranville-nek neveztek el. Ez több, korszerűen felújított, viktoriánus stílusú házat is magába foglal, de tartozik még hozzá egy takaros gyümölcsöskert, egy zöldségültetvény, egy karám, amelyben csirkéket, birkákat és kecskéket tartanak, egy óriási medence, kerti sütögető, valamint egy saját bejáratú, hangulatos pub, amiben természetesen a helybélieket is szívesen látja. 

Olaszországban akar megöregedni

Úgy tudni, hogy fő bázisa Londonban található, itt vásárolt egy csinos kis apartmant, amiben kényelmesen elférnek a családjával és a macskáikkal. Beruházott egy házra az Olaszország szívében található Umbria tartományában, amelyből pazar kilátás nyílik a szőlőültetvényekkel szegélyezett Trasimeno-tóra. A La Stampának adott interjújában azt mesélte, hogy úgy tervezi, ebben a csodás házban szeretné majd felnevelni a gyerekeit, előbb azonban pótolnia kell egy fontos hiányosságot: meg kell tanulnia olaszul. 

Ed Sheeran tetoválásai

Ed imádja a tetoválásokat, jó párral büszkélkedhet is. Élete fontos eseményeire szereti egy-egy új mintával emlékeztetni magát, így nagy valószínűséggel még jó pár új tetkóra tesz majd szert a jövőben. Kedvencei közé tartozik egy krokodil, egy mackó, egy mackó és egy fa, valamint a cseppet sem szokványos ketchuposüveg. Ez utóbbit életre is keltette, ugyanis limitált szériás, tetkómintás ketchupcsomagolást tervezett, a különleges paradicsompürét pedig el is árverezték.

Plusz 3 érdekesség:

  • Testőre, aki egyben jó barátja is, igazi sztár lett a közösségi médiában. Kevin Myers rendszeresen posztol olyan bejegyzéseket, amikben az énekest hecceli, ezt pedig kifejezetten szeretik a rajongók.
  • Úgy látszik, a furcsa nevek valamiért vonzzák az énekest, aki a gitárjait is mindig elnevezi: kedvenceit Lloydnak, Felixnek, Cyrilnek és Nigelnek hívja.
  • Még mielőtt megházasodott és családot alapított volna, létrehozott a macskájának, Grahamnek egy Twitter-profilt, amit majdnem 50 000-en követnek.

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?