A 68 éves John Travolta felesége halála után újra készen áll a randizásra

2022. február 18.
John Travolta felesége, Kelly Preston két évig tartó küzdelem után hunyt el mellrákban, mindössze 57 évesen. Az asszony halála után nemcsak a színész szíve szakadt meg, de gyermekeik, Ella és Benjamin is összetörtek. Így próbáltak meg új életet kezdeni a tragédia után.

John Travolta és családja még az asszony halálának napján, 2020. július 12-én kiadott egy megható közleményt, amiben Kelly Prestontól búcsúztak: Ragyogó, gyönyörű és szerető lélek volt. Gondoskodó feleség és anya. Kelly két éve harcolt a mellrákkal. 2020. július 12-én örökre elköszönt tőlünk.”

John Travolta és Kelly Preston esküvője

Első látásra egymásba szerettek

Kelly Preston korábban egy tévéinterjúban azt mesélte, hogy egy nem túl magasröptű vígjáték forgatásán találkozott először későbbi férjével, John Travoltával, és azonnal egymásba szerettek.

Kilenc hónappal a megismerkedésük után, 1991-ben sor került a lánykérésre és az esküvőre is, ami elég kacifántosan alakult: úgy tervezték, hogy New Yorkban mondják majd ki az igent, de mikor látták, hogy mekkora médiacirkusz van készülőben, inkább elszöktek Párizsba, és egy szállodában hivatalosan is összekötötték az életüket.

John Travolta és Kelly Preston

Néhány nappal később visszatértek az Egyesült Államokba, és ott is örök hűséget fogadtak egymásnak. Szerelmük gyümölcseként jött világra 1992-ben Jett, majd 2000-ben Ella és 2010-ben Benjamin. Legidősebb, autizmusban is érintett gyermekük tragikusan fiatalon, 16 éves korában vesztette életét egy családi nyaraláson. Halálában feltételezhetően komoly egészségügyi problémái játszottak közre.

John Travolta, Kelly Preston és első közös gyermekük, Jett

John Travolta, Kelly Preston és első közös gyermekük, Jett

Kelly és John 28 évig voltak házasok, utolsó évfordulójukon is olyan üzenetekkel köszöntötték egymást, melyekből sugárzott a szeretet: „Legkedvesebb Johnny! Te vagy a legcsodálatosabb férfi, akit ismerek. Mindig reményt adsz nekem, amikor úrrá lesz rajtam a szomorúság. Végtelen türelemmel és feltétel nélkül szeretsz, minden jóban és rosszban megosztozunk. Csodálatos apa vagy, vidámságot hozol mindannyiunk életébe – írta a nagy nap alkalmából Kelly, aki még akkor is nagyon bizakodón tekintett a jövőbe.

Élet Kelly halála után

Teljesen érthető, hogy az asszony halála mindenkit megviselt, a megfogyatkozott család tagjai pedig próbáltak összetartani és támaszt nyújtani egymásnak. A 70-hez közeledve is sármos színész úgy döntött, hogy eladja egykor közös otthonukat.

Egy beszélgetős műsorban megosztotta a nézőkkel, hogy a kisfia, Ben hosszú ideig amiatt szorongott, hogy az anyukája után édesapját is elveszíti. A Grease sztárja szeretettel telve magyarázta el neki, hogy sajnos egyikünk sem tudhatja, mennyi ideje van hátra: „Jett, a bátyád és édesanyád is túl fiatalon mentek el, és egy napon mi is meghalunk. Az elmúlásra az élet részeként kell tekintenünk, ám amíg itt vagyunk, minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy a lehető leghosszabb ideig éljünk – próbált lelket önteni gyermekébe a színész.

John Travolta feleségével és gyermekeivel

John Travolta a családjával: feleségével, Kellyvel és a gyerekekkel, Ellával és Bennels

Édesanyja elvesztése Ellát is megviselte. A Hello magazin 2021 tavaszán írt arról, hogy John Travolta lánya a mögötte lévő tragikus év után végre megérdemelten boldog. Bejelentette ugyanis, hogy egy fantasztikus filmszerepet kapott, méghozzá a Get Lost című amerikai–magyar produkcióban, aminek forgatása miatt Budapesten is járt, és több hazai hírességgel is együtt dolgozott. Rajongói osztoztak Ella örömében, és sok sikert kívántak neki.

Jöhet az új szerelem?

Úgy hírlik, szép lassan John Travolta is készen áll arra, hogy újra szerelmes legyen. Ám néhány újságcikk egészen vad találgatásokba kezdett bele. Az egyik szerint Kelly halála után Travolta sok időt töltött együtt Olivia Newton-Johnnal. Ám egy, a neve elhallgatását kérő ismerősük azt mondta, nincs szó többről, csak régi barátságról: „Olivia szeret azokról gondoskodni, akik közel állnak a szívéhez, John pedig most olyan időszakot él, amikor szüksége van, hogy érezze mások törődését.”

John Travolta és Olivia Newton-John

John Travolta fontos támasza Olivia Newton-John

Mások szerint Demi Moore lehet a befutó, John ugyanis sosem rejtette véka alá, milyen vonzónak tartja a színésznőt, még barátjának, Bruce Willisnek is elismerően beszélt arról, milyen vonzónak látja egykori feleségét. John és Demi hosszú ideje ismerik egymást, és egy halom közös barátjuk van. Nagyon jól meglennének együtt, mert sok dologban hasonlítanak! – tette hozzá az ismerős.

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?