Ő Rania jordán királyné, aki 6 hónappal az első randi után hozzáment szerelméhez

2022. február 20.
Rania Al Yassin teljesen hétköznapi életet élt, mikor egy 1992-es gálavacsorán megismerte Jordánia jelenlegi királyát, II. Abdullahot, aki akkor még „csak” trónvárományos hercegként járta az országot.

Onnantól viszont felgyorsultak az események, ugyanis első látásra egymásba szerettek: mindössze két hónapig jártak együtt, mielőtt eljegyezték egymást, 6 hónappal később pedig össze is házasodtak, így lett később Rania jordán királyné, férje 1999-es trónra lépése után. Ma már négy gyerekük van, akik közül a legkisebb is 17 éves. Esküvőjük napját Jordániában nemzeti ünneppé nyilvánították.

Rania jordán királyné, II. Abdullah király felesége

Rania nem győzi elégszer hangsúlyozni, hogy elsősorban anyának és feleségnek tartja magát, a királyné szerepnek csak ezek után jut hely az életében. „Sokakat lenyűgöz a királynéi cím, az én legfontosabb rangom az, hogy a gyermekeink édesanyja lehetek” – mondta 2020-ban, amikor 50. születésnapját ünnepelte a Kuvaitban született királyné. Hozzátette azt is, hogy számára nincs szebb ajándék annál, hogy a szerettei körében ünnepelhet, és egy csodás családi fotót is posztolt az Instagramon. Ezen rajta van mind a négy gyerekük: a trónvárományos Hussein herceg, Hashem herceg, Iman hercegnő és Salma hercegnő.

Rania jordán királyné a családjával az 50. születésnapján

Rania jordán királyné a családjával az 50. születésnapján (Forrás: Instagram, @queenrania)

A reklámszakmából érkezett a palotába

Rania egy világszerte ismert márka kampányain dolgozott, amikor a sors összehozta az akkori uralkodó fiával, a 31 éves II. Abdullahhal. A herceg korábban nagy szívtipró hírében állt, ám Raina teljesen megigézte: udvarolni kezdett neki, csokoládét küldött az otthonába és a munkahelyére, motorozni vitte a sivatagba, vízisíztek a Vörös-tengeren és helikopterből csodálták meg Jordánia szépségeit. 

Amikor elérkezett a lánykérés ideje, állítólag maga a király vezette az autót, amivel Rania szüleihez látogattak, hogy feltegyék a nagy kérdést a lány édesapjának. Szerencsére ő sem állt a szerelmesek útjába, így 1993. június 10-én összeházasodtak. A hétköznapi lányból lett királynét az első pillanattól kezdve szívébe zárta a nép, sok nő példaképe lett, és az emancipáció egyik megtestesítőjének tartják. 

Rania jordán királyné legkisebb fiával

Rania jordán királyné legkisebb fiával (Forrás: Instagram – @queenrania)

Hőn szeretett példakép lett belőle

Rania igazán közvetlen és kedves, nagyon aktív a közösségi médiában, még YouTube-díjat is kapott. Családcentrikusságával, eleganciájával és intelligenciájával mindenkit elbűvöl. Szeretik benne azt is, hogy Instagram-oldalán nemcsak a formális eseményekről számol be, hanem családi történeteket, meghitt pillanatokat is megoszt a követőivel.

Január végén két fontos születésnapot is ünnepeltek: férje, II. Abdullah jordán király 60 éves lett, legkisebb gyermekük, Hashem herceg pedig 17 gyertyát fújhatott el a tortáján. 

Rania jordán királyné férjével

Rania jordán királyné férjével (Forrás: Instagram – @queenrania)

A pletykák szerint a királyi pár házassága többször is közel volt ahhoz, hogy zátonyra fusson, ők azonban soha nem beszéltek erről. Mindössze annyit fűztek hozzá, hogy elég ránézni a családi fotóikra, azok szavak nélkül is megmutatják, milyen töretlen szerelemmel szeretik egymást csaknem 30 év után is.

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?