Kik Kamilla hercegné gyerekei és hogyan élnek?

2022. január 30.
Nem volt zökkenőmentes a gyerekkoruk, mostanra azonban úgy tűnik, megtalálták a helyüket a világban Kamilla hercegné gyerekei, Tom Parker-Bowles és Laura Lopes.

Kamilla hercegné gyermekei még az első, 22 éven át tartó házasságából születtek. Tom Parker-Bowles és Laura Lopes apja, Kamilla első férje Andrew Parker-Bowles katonatiszt. Miután Károly herceg 2005-ben feleségül vette régi szerelmét, az asszony gyerekei angol királyi család tagjaivá váltak, de természetesen nem jár nekik az Ő királyi fensége megszólítás, ahogyan rangot sem kaptuk. 

Kik ők és hogyan élnek? Kamilla hercegné gyerekei

Károly herceg és Kamilla hercegné a gyerekeikkel, esküvőjük napján

Tom 4 évvel idősebb a húgánál és szenvedélye a gasztronómia, több főzőműsorban is megcsillogtatta tehetségét. Laura kevésbé szereplős típus, ő a művészettörténet és a kultúra világában teljesedett ki. Gyermekkoruk nem volt felhőtlen, Kamilla hercegnét ugyanis már akkor szoros érzelmi szálak fűzték a Dianával házas Károly herceghez, amikor első férje mellett élt. Tom és Laura már gyerekként megismerte Károly herceget, akivel mindketten jó viszonyt ápolnak.

Tomot eltanácsolták az iskolából

A 74 éves Kamilla fia 1974. december 18-án született. Gyerekkora nemcsak azért volt nehéz, mert a szülei sokat veszekedtek, hanem azért is, mert sokszor keveredett összetűzésbe a tanáraival: több iskolából is eltanácsolták magatartásproblémái miatt, és a nyaranta vállalt diákmunkái is sorra kudarcba fulladtak. Viszonylag későn ébredt rá arra, hogy a főzés vonzza leginkább, előtte két egyetemre is beiratkozott, ám végül félbehagyta a tanulmányait. „Mennyei sült csirkét tud készíteni az anyukám, de nem emlékszem, hogy bármikor is megtanította volna nekem a fortélyait. Ez nem az ő hibája, hanem az enyém, 18 évesen én is szentül meg voltam róla győződve hogy mindent tudok, és nincs szükségem útmutatásokra” – mesélte egy interjúban, amit a Madame Figarónak adott.

Kik ők és hogyan élnek? Kamilla hercegné gyerekei

Tom Parker-Bowles az anyukájával, Kamilla hercegnével

Dolgozott a filmiparban sajtófőnökként, közben pedig borszakértőként írt cikkeket. Neve azonban nemcsak az általa írt anyagok alatt jelent meg, hanem a botrányos viselkedéséről szóló cikkekben is feltűnt. 24 éves korában kokainfogyasztáson érték a cannes-i filmfesztiválon, ami a sajtóban és a családjában is nagy port kavart. Tom azt mesélte a BBC-nek, hogy az eset után Károly herceg felhívta telefonon, és alaposan leteremtette. 

A (mostoha)apai szigor megtette a hatását, Tom ezután ugyanis úgy döntött, hogy gyökeresen megváltoztatja az életét. Ekkor fordult a gasztronómia felé és rövid időn belül szép sikereket ért el. Több neves lapban publikált szakértőként és ételkritikusként, majd saját rovatot is kapott. Főzőműsorokban is szerepelt, A Konyhafőnök brit és ausztrál verziójában zsűritagként is láthatták a nézők, de kóstolgatott és kritizált a Family Food Fight című műsorban is. 

2005-ben feleségül vette Sara Buys divatszakértőt, két gyermekük született: kisfiuk a Freddy, kislányuk pedig a Lola nevet kapta. Házasságuk 2018-ig tartott. Nem sokkal a válás után megismerte új szerelmét, Alice Prokope-ot, aki tragikusan fiatalon, 42 évesen halt meg rákban tavaly.

Laura, a jókislány

Kamilla hercegné lánya, az 1978. január 1-jén született Laura jóval visszafogottabb a fivérénél, az iskolában is példásan teljesített, az Oxford Brookes Egyetemen szerzett diplomát művészettörténet és marketing szakon. Másik szenvedélye az utazás, ezért lelkesen járta a világot: több hónapot töltött Velencében és egy éven át festegetett Dél-Amerikában. Miután visszatért Londonba, rábízták egy galéria vezetését, 2005-ben pedig valóra váltotta az álmát, és saját kiállítótermet nyitott. 

Kik ők és hogyan élnek? Kamilla hercegné gyerekei

Laura Lopes és anyukája, Kamilla hercegné

Egy évvel később feleségül ment Harry Lopes egykori modellhez, aki ma már pénzügyi szakemberként keresi a kenyerét. Három gyermekük született: Eliza 2008-ban, az ikrek, Gus és Louis pedig 2009-ben. Különösen jó a kapcsolata Károly herceg és Diana hercegnő fiaival, Vilmos és Harry herceggel – kislánya, Eliza koszorúslányként vett részt Vilmos herceg és Katalin hercegné 2011-es esküvőjén.

Kamilla hercegné unokáját, a koszorúslány Elizát Károly herceg tartja a karjában

Kamilla hercegné unokáját, a koszorúslány Elizát Károly herceg tartja a karjában

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?