Elliot Page karaktere transzneműként coming outol

2022. április 04.
„Ismerjék meg Viktor Hargreevest” – jelentette be Twitter-oldalán Az Esernyő Akadémia forgalmazója, a Netflix.

Az Esernyő Akadémia harmadik évadában Elliot Page karaktere transzneműként coming outol, mintegy megismételve a színész 2020-as bejelentését saját magáról. Page karaktere hét, természetfeletti képességekkel rendelkező testvér egyike, akit ezentúl Viktor Hargreevesnek hívnak majd. A sorozat egy népszerű képregényen alapul, a harmadik szezon június 22-én startol a Netflixen. 

elliot-page-transznemu-netflix

„Üdv a családban, Viktor – boldogok vagyunk, hogy itt vagy” – írta a Netflix bejelentésében. Az LMBTQ+ reprezentációja egyre növekszik a televízióban, és Elliot Page szerepe csak egy a néhány tucat tévéadó és streamingplatform közül, ahol megjelenhetnek az utóbbi években. A legutóbbi felmérés szerint 42 olyan karakter van jelenleg, akik felvállalták a nagyon fontos feladatot, hogy megváltoztassák az emberek felfogását és érzéseit egy sokkal elfogadóbb és sokszínűbb történetmeséléssel.

Elliot Page 2020-ban vállalta fel nyíltan transzneműségét. „Szerencsés vagyok, hogy elértem erre a pontra az életemben, miközben mindent megteszek, hogy jobbá tegyem a világot. Örülök, hogy transz vagyok – mondta Page akkoriban. – Annak is örülök, hogy más vagyok. És minél közelebb kerülök önmagamhoz, és felvállalom, aki vagyok, annál jobban növekszik a szívem, és annál erősebb leszek.”

Hírnevét azóta is arra használja Page, hogy harcoljon az transzneműség elleni törvények ellen, például az ellen, hogy Arkansas államban korlátozták a transznemű fiatalok egészségügyi ellátáshoz való hozzáférését. A színész azt is tervezi, hogy jövőre memoárban írja le belső utazását. 

Forrás: Huffington Post Fotó: Getty Images

Olvass tovább!