Így verte át Diana a lesifotósokat!

2022. április 19.
Diana nem szerette a felhajtást. Éppen ezért mindent bevetett, hogy leszerelje a sajtót.

Diana hercegnő egész életében küzdött a paparazzókkal, nem csupán a halála előtti percekben. A sítúráin állítólag azzal igyekezett megtéveszteni őket, hogy rá hasonlító szállóvendégekkel barátkozott össze, és az övéikkel azonos ruhát viselt, amikor elhagyta a szállodát – ezt annak az ausztriai hotelnek a tulajdonosa mesélte el, ahová annak idején rendszeresen járt.

Az 1990-es években Diana öt éven át járt Lechbe – egy luxus sífaluba Ausztriában –, ahol gyakran látták őt a lejtőkön vagy a városban sétálni Vilmos és Harry herceggel.

„Ő volt a legnagyobb stílusikon a világon – mondja Hannes Schneider, a családi kézben lévő, ötcsillagos Hotel Arlberg tulajdonosa. – Éppen ezért sok vele egy időben vakációzó vendég őt másolta. Öt hosszú éven át járt hozzánk, és mindig ugyanazokkal az emberekkel találkozott. A hölgyek akkoriban igyekeztek olyan frizurát viselni, mint ő.”

Schneider szerint Diana összebarátkozott két német és egy amerikai nővel, akik vele egyidősek és hasonló magasságúak voltak. Mindhárman egyforma ruhába öltöztek, hogy megtévesszék a paparazzókat, akik utána jöttek Angliából. „Jól szórakoztak, amikor elhagyták a házat – mondja Schneider. – A paparazzók háromból egyszer biztosan rossz nőt követtek. Nagyon jó móka volt.”

Az évek során, amíg Diana hozzá járt, Schneider szoros barátságot kötött a hercegnővel, és valószínűleg ő volt Ausztriában, aki a legjobban ismerte őt. Ám a hasonlóságok kihasználása nem az egyetlen stratégia volt, amellyel Diana kicselezte a sajtót. Otthon, Angliában állítólag mindig ugyanazt a Virgin Atlantic pulóvert viselte minden egyes alkalommal, amikor edzőterembe ment, hogy elriassza a fotósokat.

A személyi edzője, Jenni Rivett ezt így magyarázta: „Diana úgy érezte, sokkal fontosabb kérdésekre kell összpontosítania, mint az edzőtermi öltözéke, ezért úgy döntött, hogy a legegyszerűbb, ha sosem öltözik át, hátha ezzel leszereli a médiát.” És a terv hatott, hiszen a képek így nem tűntek frissnek, és egyszerűen értéküket vesztették.

Forrás: Insider.com Fotó: Getty Images

Olvass tovább!