Amber Heardnél borderline személyiségzavart állapított meg egy pszichológus

2022. április 27.
Poszttraumás stressz szindrómát viszont nem állapítottak meg nála, hiába állította azt a színésznő, hogy a Johnny Depp-pel való házassága miatt attól szenved.

A Johnny Depp jogi csapata által felbérelt igazságügyi pszichológus azt vallotta kedden a bírságon, hogy véleménye szerint Amber Heard borderline személyiségzavarban, valamint hisztrionikus személyiségzavarban szenved. Poszttraumás stressz szindrómát viszont nem állapított meg nála, hiába állította azt a színésznő, hogy a Johnny Depp-pel való házassága miatt attól szenved.

Amber Heard

Shannon Curry elmondta, hogy a rágalmazási perre készülve körülbelül 12 órát töltött Hearddel, amely során Heardön több mentális egészségügyi tesztet is elvégzett. Curry elmondta, hogy miután átnézte a színésznő egészségügyi dokumentumait, majd összevetette azokat a teszteredményekkel, megállapította, Heard tele van belső dühvel, rosszindulattal, valamint egy rendkívül önelégült és ítélkező személyiség.

Curry elmondta a bíróságnak, hogy a borderline személyiségzavar meghatározó jellemzője az instabilitás, magyarán a benne szenvedők viselkedése sokszor szélsőséges és kiszámíthatatlan. Ez az instabilitás az érintettek érzelmeiben, viselkedésében, önérzetében és identitásában is megmutatkozik. A pszichológus szerint Heardnél ezt az instabilitást az elhagyottságtól való rettegés okozza. „Ha valakinek bordeline személyiségzavara van, és fél az elhagyástól, akkor mindenféle kétségbeesett kísérleteket fog tenni annak érdekében, hogy megakadályozza a másik távozását. Akár fizikai agresszióval, fenyegetéssel vagy akár önártással” – magyarázta a szakértő. (Depp egyébként korábban azt vallotta, hogy a konfliktusok idején mindig próbálta magát kivonni a szituációból, kiment a másik szobába vagy a fürdőszobába, de a felesége ezt mindig próbálta megakadályozni.)

Curry mindehhez azt is hozzátette, hogy szerinte Heardnek hisztrionikus személyiségzavara is van. Az ebben szenvedők folyton attól tartanak, hogy nem kapnak elég figyelmet, emiatt intenzív késztetést éreznek arra, hogy észrevetessék magukat, a figyelem középpontjába, „rivaldafénybe” kerüljenek. Az érintettek kényelmetlenül érzik magukat, ha nem ők vannak a figyelem középpontjában, és ilyenkor különféle történeteket találhatnak ki, áldozati szerepet vehetnek fel, hogy gondoskodást, odafigyelést kényszerítsenek ki.

Amber Heard korábban már azt vallotta, hogy a bántalmazó házassága miatt poszttraumás stressz szindróma alakult ki nála, a pszichológus viszont ezt nem tudta megerősíteni. Curry azt mondta, hogy véleménye szerint Heard nem szenved PTSD-től, valamint hogy „nagyon eltúlozta a PTSD-tüneteit, amikor azokról kérdezték”. A pszichológus elmondta, hogy a PTSD-nek 20 alaptünete van, a színésznő pedig azt állította, hogy nála a 20 tünetből 19 jelentkezett. „Ennyi tünet még azokra sem jellemző, akiknél a PTSD legsúlyosabb formáját szokták megállapítani” – vallotta  pszichológus. Curry azt mondta, hogy amikor tovább kérdezgette Heardet a tüneteiről, azt állapította meg, hogy a színésznőnél 20-ból mindössze 3 tünet állhat fenn.

Forrás: Buzzfedd Fotó: Getty Images

Olvass tovább!