Lady Gaga veszi át Margot Robbie szerepét

2022. június 23.
A Joker előzményfilmjében Lady Gaga alakítja majd Harley Quinnt, ám az énekesnő saját változata merőben eltér majd attól, ahogy Margot Robbie formálta meg a karaktert a The Suicide Squad filmekben.

Számtalan díjat bezsebelt a Joker megjelenése után, ami nem kis részben Joaquin Phoenix zseniális alakításának volt köszönhető. Így számítani lehetett arra is, hogy nem hagyják folytatás (vagy éppen előzmény) nélkül a filmet. Az új moziban azonban nagy meglepetésre nem Margot Robbie-t láthatjuk majd Phoenix oldalán, aki saját filmben alakíthatta az Arkhan elmegyógyintézet korábbi pszichiáterét, Joker szerelmének tárgyát, hanem Lady Gagát. 

lady-gaga-joker-harley-quinn

Margot Robbie a 2016-os Öngyilkos osztagban, a 2021-es folytatásban, illetve a 2020-as szuperhősfilmben, a Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása) is eljátszotta a karaktert. 

Csak hallucináció?

Egyelőre részleteket nem árultak el a Joker 2. forgatókönyvével, magával a történettel kapcsolatban, azt azonban tudni, hogy Todd Philips rendező-forgatókönyvíró a Folie à Deux alcímet javasolta a filmnek, utalva arra a pszichiátriai betegségre, amikor két ember osztozik ugyanazon a hallucináción. Ez valamelyest meg is mutatja, milyen szerepet szánnak Harley Quinnek (és Lady Gagának) a produkcióban. 

A Hollywood Reporter azt is tudni véli, hogy a Joker 2. egy musical lesz, ám ezt egyelőre nem erősítették meg a film készítői. Phillips a közösségi oldalán viszont már megosztott egy olyan képet, amelyen Joaquin Phoenix a forgatókönyvet olvassa. A Warner Filmstúdióval való megegyezés azonban még hátravan a színész számára is.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Todd Phillips (@toddphillips) által megosztott bejegyzés

Lady Gaga karrierje a Joker-filmmel újabb szintet léphet Hollywoodban a Csillag születik és A Gucci-ház sikerei után.

Forrás: The Guardian Fotó: Getty Images

Olvass tovább!