Ő II. Erzsébet királynő legjobb barátnője

2022. június 18.
Ha megtudod, ki az, érteni fogod, miért értheted akár szó szerint is, hogy szoros szálak fűzik össze őt II. Erzsébet királynővel!

II. Erzsébet királynő elérkezettnek látta az időt, hogy magához költöztessen valakit, aki segítségére lehet, hiszen mozgásszervi problémái miatt már jóval nehezebben boldogul, mint korábban. Az, hogy választása kire esett, még az angol királyi család tagjait is meglepte: Angela Kelly, a királynő öltöztetője és egyben legfőbb bizalmasa lett a windsori kastély új lakója.

Angela Kelly, II. Erzsébet királynő legjobb barátnője

Angela Kelly, II. Erzsébet királynő legjobb barátnője

Nem először költöztek össze

Angela, a 69 éves női szabó 28 éven át gondoskodott arról, hogy a királynő gardróbja tökéletes ruhadarabokból álljon, az évek során pedig igazán közel kerültek egymáshoz őfelségével. Olyannyira, hogy Angela már a koronavírus-járvány miatti karantén ideje alatt is a palotában vendégeskedett, most pedig ismét saját lakosztályt kapott II. Erzsébet közvetlen közelében. 

A korábban együtt töltött hetek alatt a barátnő arról is gondoskodott, hogy a királynő megjelenése kifogástalan legyen: mivel a lezárások alatt nem kereshette fel a fodrászát, amikor szükség volt rá, Angela igazította meg a haját.

Mindent tud a királynőről

Angela könyvet is írt a királynőről és bizalmas kapcsolatukról, az új, átdolgozott kiadásból még azt is megtudhatjuk, hogyan élte meg II. Erzsébet a pandémiát és miként dolgozta fel férje, Fülöp herceg tavalyi halálát

A királynő és barátnője az elmúlt évtizedekben teljes mértékben összecsiszolódtak, szinte szavak nélkül is megértik egymást. Angela bizalmi állást töltött be a palotában, mára pedig komoly titkok őrzője lett, így nem volt kérdés, hogy a közelmúltban tartott platinajubileumi ünnepségsorozatra is meghívást kapjon.Angela Kelly, II. Erzsébet királynő legjobb barátnője

II. Erzsébet királynő, Anna Wintour és Angela egy divatbemutatón

Forrás: Via, Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?