Camilla arról beszélt, mi lesz a szerepe királynéként Károly oldalán

2022. július 14.
Károly herceg felesége, Camilla Parker Bowles őszintén mesélt a jövőbeli feladatairól.

Erzsébet királynő még az év elején egy levélben fogalmazta meg kívánságát, miszerint azt szeretné, ha fia, Károly herceg trónra lépésekor a felesége, Camilla queen consort rangot, magyarul királynéi státuszt kapjon. Erzsébet bejelentése nagy visszhangot váltott ki, egészen addig ugyanis mindenki azt gondolta, Károly herceg trónra lépése esetén Camilla megmarad hercegnéi rangon. Érdekesség, hogy a néhai Fülöp hercegnek is consort (hitvesi) titulusa volt Erzsébet királynő férjeként.

karoly-herceg-camilla

A királynő bejelentése azért is lepett meg annyira mindenkit, mert tudvalevő, hogy Camilla nem éppen hagyományos úton került be a királyi családba. Károly hercegnek már akkor viszonya volt Camilla Parker Bowlesszal, amikor Diana hercegnő férje volt, Diana halála után pedig Camilla gyakorlatilag közellenség lett Angliában. A brit királyi család rengeteg kritikát kapott, amikor Károly 2005-ben feleségül vette az addigi szeretőjét.

A közelgő 75. születésnapja alkalmából Camilla nemrég interjút adott a The Australian Women’s Weekly című női hetilapnak, amiben először beszélt nyíltan a jövőbeli feladatairól. Károly herceg felesége a beszélgetés során Fülöp herceget hozta fel követendő példának, aki véleménye szerint tökéletes támogató házastársa tudott lenni az uralkodónak. Még úgy is, hogy véleménye szerint az egykori „macsó” tengerészparancsnoknak biztosan nem lehetett könnyű a felesége kedvéért háttérbe vonulni.

„Megtanultam, hogy consortként a helyed néhány méterrel az uralkodó mögött van. Te csak a tartalék vagy” – mondta.

Forrás: People Fotó: Getty Images

Olvass tovább!