Less be Greta Garbo imádott New York-i otthonába, ami most eladó!

2022. július 14.
7,25 millió dollárért kelhet el a legendás színésznő lakása, melyben New Yorkban lakott. Most körbe is nézhetünk az elegáns, mégis otthonos szobákban.

Bár maga volt a hollywoodi csillogás Greta Garbo, New York-i otthona inkább arról tanúskodik, hogy a színésznő ízlése a minimalista luxus felé húzott. 1954-től 1990-ben bekövetkezett haláláig élt a belvárosi lakásban a svéd származású díva, melyet most 7,25 millió dollárért adnának el. 

greta-garbo-elado-lakas-new-york

A ház, melyben Greta Garbo lakása is áll, 1927-ben épült. A három hálószobás, három fürdőszobás otthon a Campanile belsejében, egy 16 lakásos házban található. Egy dombon helyezkedik el, ahonnan az East Riverre látni. Garbo számára azért is volt ez nagyon fontos, mert szülővárosára, Stockholmra emélkeztették az elhaladó hajók és csónakok. 

greta-garbo-elado-lakas-new-york

A luxus apartmanház ötödik emelét található Greta Garbo korábbi otthona, magánlifttel lehet feljutni a tágas lakásba. Sok helyiséget felújítottak már a színésznő halála óta: a konyhát, az ebédlőt, a fürdőket és a lakás energiaellátását is modernizálták. Ám a hatalmas, L-alakú nappali az, ami igazán megragadja az embert, amikor belép.

Letaglóz a fény, ami az ablakokon árad – és a városi panoráma! A szoba elegáns, ugyanakkor otthonos, működő kandallóval és körbe időtlen faburkolattal. A teraszra hatalmas franciaajtók nyílnak, melyeken keresztül beárad a víz illata. 

greta-garbo-elado-lakas-new-york

A fő hálószobában még ma is Garbo kedvenc rózsaszín selyemtapétája található a falakon és az ágy háttámláján. A szobához tartozó saját fürdőszobából kivételes kilátás nyílik a folyóra. A folyosó ellentétes oldalán Greta Garbo dolgozószobája áll, ahova diszkrét tolóajtón keresztül lehet belépni.

greta-garbo-elado-lakas-new-york

A két másik hálószoba is a vízre néz. A harmadikat használta Garbo könyvtárszobaként, kényelmes karosszékében az ablak mellett olvasott. 

greta-garbo-elado-lakas-new-york

A lakás Greta Garbo halála után 2017-ig a család tulajdonában volt, ezután vásárolta meg John és Marjorie McGraw, a neves MacGraw-Hill könyvkiadó két tulajdonos-névadója.

Forrás: Apartment Therapy Fotó: Getty Images

Olvass tovább!