Így nézne ki a Jóbarátok Monicájának lakása a világ különböző pontjain

2022. február 19.
Nehéz elképzelni, hogy a Jóbarátok nem New Yorkban játszódik. A jellegzetes Greenwich Village-i bérház még ma, húsz évvel később is a sorozat egyik szimbóluma, ám ha eljátszunk a gondolattal, hogy Monica Geller és Chandler Bing ikonikus lila lakása nem a Nagy Almában van, egészen fantasztikus lakásbelsőket kaphatunk inspriációként.

A Simple Ghar nevű lakberendezési vállalkozás dizájnereinek fantáziája kalandozott el, és tervezték újra Monica lakását a Jóbarátokból négy különböző stílusban, azt próbálgatva, hogyan nézne ki a lakás, ha például Franciaországban vagy netán Indiában lenne. Egyvalamit előre elárulhatunk: a lila belső teret New Yorkban hagyták a belsőépítészek, és teljesen új vizekre eveztek, melyek megtartották a jellegzetes arányokat és beosztást, de az arculat mégis teljesen más lett.

jobaratok-monica-lakas-stilus

Indiai stílusban

jobaratok-monica-lakas-stilus

Indiában hatalmas kultusza van a Jóbarátoknak, rengeteg Jóbarátok témájú kávézó található az országban. Az országra jellemző gazdag anyagok, sötét tónusok és rengeteg, különböző textúra inspirálta az indiai Monica nappaliját, melyhez az ország lakberendezésére jellemző ülőpárnák, alacsony székek és különleges szófák is helyet kaptak.

Francia stílus

jobaratok-monica-lakas-stilus

A francia Monica Geller bizonyára természetes anyagokkal rendezte volna be visszafogott színtónusú nappaliját, melybe az ékszeres árnyalatok visznek egy csipetnyi luxust. A világosságot mi más adhatná, mint egy látványos csillár, ami dominálja az egész belső teret.

Japán stílus

jobaratok-monica-lakas-stilus

Ez a tökéletes stílus a minimalista esztétikum rajongóinak. Monica japán stílusú nappaliját semleges színekben képzelték el, puha anyagokkal és a természet érintésével: elmosódott határokkal kint és bent között. Ezt szolgálják a természetes, kezeletlen alapanyagok, mint a fa, bambusz és kő. 

Brazil stílus

jobaratok-monica-lakas-stilus

Látványos kiegészítők, faborítás és egzotikus színpaletta – ilyen lenne a lakberendezők szerint a trópusok inspirálta, brazil stílusú Monica Geller-féle nappali. A húszas évek stílusában berendezett helyiségben rengeteg lámpa adna fényt Monica, Chandler, Rachel, Phoebe és Joey mindennapjaihoz. A zöld falak még jobban kiemelik a természetes napfényt, ráadásul ez a szín nemcsak időtlen, de hihetetlenül trendi is 2022-ben.

Forrás: Apartment Therapy Fotó: Simple Ghar, Getty Images

Olvass tovább!