Ő Hussein jordán trónörökös herceg, aki szakácsnak és sziklamászónak sem utolsó

2022. július 19.
A jordán királyi párnak négy gyermeke van, a legidősebb, aki egyben a trón várományosa is, a 27 éves Hussein bin Abdullah, aki ha teheti, Vilmos herceggel is összejár.

Hussein herceg édesanyja, Rania Al Yassin teljesen hétköznapi életet élt, mígnem egy 1992-es gálavacsorán megismerte Jordánia jelenlegi királyát, II. Abdullahot, aki akkor még „csak” trónvárományos hercegként járta országát. Első látásra egymásba szerettek, két hónap után összeköltöztek, és mindössze hat hónap után egybe is keltek. Ma már négy gyermekük van, közülük a legidősebb 27 éves.

Jordán királyi család

Hussein herceg gyerekként (édesapja, a jordán király mellett) két kisebb testvérével

A jordán király házasságkötésének napját nemzeti ünneppé nyilvánították. Feleségével együtt nagy népszerűségnek örvendnek, vagyis Hussein hercegnek nem lesz könnyű dolga, ha édesapja nyomdokaiba akar lépni, bár szülei a neveltetésével mindent megtettek azért, hogy példás trónörököst faragjanak belőle.

A 27 éves herceg jelen van a közösségi oldalakon és viszonylag aktívan ad hírt magáról. A nagy focirajongó hírében álló Hussein itt is beszámolt arról, hogy a 2018-as foci-vb egyik meccsét Vilmos herceg társaságában izgulta végig. A trónörökösnek nemcsak a sporttal kapcsolatban vannak határozott elképzelései, hanem az ország dolgait illetően is: már most leszögezte, hogy nem fél kiállni az extrém iszlámizmus ellen, ami hazájában igen megosztó kérdésnek számít.

Hussein koronaherceg és Vilmos herceg a repülőtéren

Hussein koronaherceg és Vilmos herceg 2018-ban

Hussein történelemből szerzett diplomát, majd elvégezte a brit Sandhurst Katonai Akadémiát is. Fő foglalkozása az, hogy Jordánia trónörököse, ez azonban egyáltalán nem jelenti azt, hogy naphosszat lógatja a lábát, sőt! Létrehoztam egy rólam elnevezett alapítványt, ez elsősorban a fiatalok oktatását segíti. Rengeteget utazom, még az ENSZ Biztonsági Tanácsában is képviseltem hazámat” – írja magáról Jordánia hercege.

Bokros teendői mellett akad azért némi szabadideje is, amit szeret aktívan tölteni. Saját bevallása szerint nagyon kedvel (és tud is!) főzni, de különleges függőségét sem rejti véka alá. Adrenalinfüggő vagyok, motorozom, ejtőernyőzöm, búvárkodom, egy szikla sem lehet akadály, és imádom a focit – adta a világ tudtára a leendő koronás.

Jordán királyi család

Hussein herceg a családjával (ő áll a kép jobb szélén)

A jordán trónörökös édesanyja, Rania királyné nem győzi elégszer hangsúlyozni, hogy elsősorban anyának és feleségnek tartja magát, a királyné szerepnek csak ezek után jut hely az életében. „Sokakat lenyűgöz a királynéi cím, de az én legfontosabb rangom az, hogy a gyermekeink édesanyja lehetek” – mondta 2020-ban, amikor 50. születésnapját ünnepelte a Kuvaitban született asszony.

Ezt a családcentrikusságot Hussein herceg és három testvére is magába szívta a palotában töltött évek alatt, minden fontos eseményt méltón megünnepelnek családi körben, de a szürke hétköznapokban is találnak alkalmat arra, hogy sok időt töltsenek együtt. Legutóbb Iman hercegnő és vőlegénye, Jameel eljegyzése miatt volt nagy a sürgés-forgás a palotában, nekik Hussein is szívből gratulált és tengernyi boldogságot kívánt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Al Hussein bin Abdullah II (@alhusseinjo) által megosztott bejegyzés

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?