Ezt gondolja valójában Vilmos és Harry herceg a szülinapos Kamilla hercegnéről

2022. július 17.
Károly herceg második felesége, Kamilla hercegnő ma ünnepli 75. születésnapját. Azonban míg Vilmos elfogadta és megkedvelte a nőt, addig Harry herceg továbbra is sértett miatta.

Károly herceget és Kamilla hercegnét már jóval azelőtt szoros érzelmi szálak fűzték össze, hogy II. Erzsébet királynő legidősebb fia összeházasodott volna Dianával, és megszülettek volna a gyermekeik. Lady Di halála után Károly feleségül vehette Kamillát, ám nem mindenki nézte jó szemmel, hogy Vilmos és Harry herceg „új anyukát” kapott.

Károly herceg, Kamilla hercegné és II. Erzsébet királynő

Károly herceg, Kamilla hercegné és II. Erzsébet királynő

Kamilla cornwalli hercegné, akit első férje után sokan Camilla Parker-Bowlesként ismernek, 2005. április 9-én kötött házasságot az angol királyi trón jelenlegi első számú várományosával, Károly herceggel, vagyis már több mint 17 éve hivatalosan is része a családnak. Első házasságából Kamilla hercegnének is két gyermeke született.

Károlynak és Kamillának komoly múltja van

Bár a köztudatban elterjedt verzió szerint egy lovaspóló-mérkőzésen találkoztak először 1971-ben, valójában egy közös barátjuk mutatta be őket egymásnak. A levegő azonnal vibrálni kezdett közöttük, és másfél éven át szenvedélyesen szerették egymást. A fiatal trónörökös szerette volna feleségül venni Kamillát, ám a királyi család nem tartotta méltónak a választását.

„Egy Kamillához hasonló nőt nem engedtek volna Károllyal az oltárhoz” – írta könyvében a herceg keresztanyja, Patricia Mountbatten. Károly herceg így 1981. július 29-én Dianát vette feleségül, Kamilla ekkor már Andrew Parker-Bowles házastársa volt. Hiába sodorta őket más-más mellé az élet, kapcsolatuk soha nem szakadt meg végérvényesen, a ’80-as években házastársaik háta mögött pedig ismét találkozgatni kezdtek.

Nem rohantak azonnal az oltár elé

A viszonyról Diana is tudott: a BBC-nek adott interjúban egyenesen Kamillát hibáztatta házassága megromlásáért, miközben ő maga is több viszonyt tartott fenn a házasság alatt. Kamilla renoméjának nemcsak Diana beszámolója tett rosszat, hanem az is, hogy a félrelépés tényét Károly herceg is beismerte, igaz, ő kissé óvatosabban fogalmazott. „Kamilla valóban jó barátom volt hosszú évekig, de hűséges voltam a feleségemhez addig, amíg a házasságunk helyrehozhatatlanul meg nem romlott.” Andrew Parker-Bowls végül megelégelte a neje körüli felhajtást, és 1995-ben felbontotta a házasságukat.

Károly herceg és Diana házassága sem volt sokkal hosszabb életű, 1996. augusztus 28-án különváltak útjaik. Károly herceg és Kamilla hivatalosan csak 1999-ben kezdett újra találkozgatni, 2003-ban pedig össze is költöztek. 2005. február 10-én jegyezték el egymást, a gyűrű, ami Kamilla ujjára került, még II. Erzsébet édesanyjáé volt. Az esküvőjüket áprilisban tartották: mivel Kamilla elvált nő volt, a házasságkötéshez szükségük volt II. Erzsébet, a Parlament és az anglikán egyház jóváhagyására is. 

Vilmos herceg, Kamilla hercegné, Károly herceg és Harry herceg

Vilmos herceg, Kamilla hercegné, Károly herceg és Harry herceg

Mit szólt hozzá Vilmos és Harry?

Kamilla hercegné az elmúlt időszakban megszámlálhatatlanul sok nyilvános eseményen vett részt, és sokkal inkább a harmónia, mint a feszültség árulkodik ezekről a képekről. Tény persze, hogy nem indult zökkenőmentesen a két fiú és a hercegné kapcsolata. Főleg Harry herceg viselte nehezen apja új házasságának tényét. „A harmincas évei elején Harry herceg például még mindig sértetten panaszkodott a barátainak arról, hogy Kamilla Károly herceg gloucestershire-i birtokán épp az ő hálószobáját alakította át saját gardróbszobájává” – áll egy frissen megjelent könyvben.

Bár a névtelen megszólalók nyilatkozataival telepakolt könyv azt állítja, hogy Károly fiai maximum elviselték, de nem barátkoztak össze Kamillával, pletykák helyett érdemes inkább a tényekre figyelni. Például arra, hogy a hercegné mennyire jól kijön Vilmossal és annak gyermekeivel.

Vilmos herceg és Kamilla beszélget

Vilmos herceg és Kamilla idén júniusban (fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images)

Vagy arra, hogy a Kamilláról készült legfrissebb, a 75. születésnapja alkalmából kiadott fotókat Katalin készítette róla.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Clarence House (@clarencehouse) által megosztott bejegyzés


„Vilmos elfogadta apja második feleségét, tudja, hogy boldoggá teszik egymást. Ahogyan ő fogalmazott nem akar, és nem is fog harcolni ellene” – nyilatkozta a Vanity Fair korábbi szerkesztője, aki könyvet írt a királyi családról. A Woman’s Day cikke szerint maga Vilmos az, aki mostanában segíteni próbál a szorongó Kamillának. Az asszony ugyanis attól fél, hogy nem éppen kedves szavakkal fog róla írni készülő, több kötetes memoárjában Harry herceg. „A hercegné fél, Vilmosnak pedig felfordul a gyomra, ha az öccse ezen a 75 éves asszonyon éli ki a sértettségét” – áll a cikkben…

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?