Millie Bobby Brown rekordfizetést kap a Netflixtől

2022. július 22.
Rekordösszeget, 10 millió dollárt kap a Netflixtől a Stranger Things fiatal színésznője az Enola Holmes 2.-ért. Ezzel már majdnem annyit keres, mint Ryan Gosling a legutóbbi filmjével a streamingszolgáltatónál.

2020-ban játszotta el először Enola Holmes szerepét Millie Bobby Brown. Az eredeti film a toplisták élére ugrott a Netflix nézettségi listáján szinte azonnal a megjelenése után. Nem volt tehát kérdés, lesz-e második része is a Sherlock Holmes (Henry Cavill alakítja) kishúgáról szóló detektívtörténetnek. 

A második részben Enola egy lány titokzatos eltűnésének ügyében nyomoz, természetesen barátai és híres testvére segítségével. A Variety információi szerint a Stranger Things sztárja jelentősen nagyobb fizetést kap majd azért, hogy másodszor is a nyomozó szerepébe bújjon, mint amikor először játszotta el Enola Holmest. A 18 éves Millie Bobby Brown fizetése azért is történelmi, mert ennyi pénzt még soha nem kapott egyetlen szerepért 20 év alatti színész, színésznő pedig végképp. 

millie-bobby-brown-fizetes-enola-holmes

Ugyanakkor ez még mindig nagyon messze van a legnagyobb nevek gázsijától: Tom Cruise várhatóan mintegy 100 millió dollárt tehet zsebre (vagy még többet) a Top Gun: Maverick című filmért attól függően, milyen arányban részesül a mozijegyek bevételéből, mekkora az alapfizetése és a streamingdíjakról hogyan egyezett meg a stúdióval. 

Millie Bobby Brown fizetése nagyjából Ryan Gosling és Margot Robbie fizetésével van egy szinten, akik egyaránt 12,5 millió dollárt kapnak, amiért eljátsszák Barbie-t és Kent Greta Gerwig élő szereplős Barbie-filmjében.

Forrás: Independent Fotó: Getty Images

Olvass tovább!