Eddig nem látott átalakuláson ment keresztül Natalie Portman

2022. augusztus 06.
A színésznő 160 centiméter magas, partnere 190 – valahogy össze kellett hozni őket a vásznon.

Natalie Portman Oscar- és Golden Globe-díjas izraeli származású amerikai filmszínésznő mindössze 160 centiméter magas. Ennek tudatában furcsa, hogy őt kérték fel Jane Foster, a Marvel-szuperhős szerepére.  A figura amerikai képregényekben szerepel mint Thor Odinson karakterének szerelme. Hatalmas izmai vannak, és persze egy kalapácsa. Vagyis Portmannek – szó szerint – fel kellett nőnie a feladathoz, ahhoz, hogy eljátssza őt a Thor: szerelem és mennydörgés című 2022-es mozifilmben. „Megkértek, hogy legyek minél nagyobb” – mesélte a színész az Allure.com-nak.


Portman ezek után olyan fizikai változásokon ment keresztül, amelyek érzelmileg is hatással voltak rá. Karrierje során először kérték arra, hogy izmosodjon. „Amikor a Fekete hattyút játszottam, az volt a kérés, hogy a lehető legkisebb legyek – mondta Portman a Variety-nek, miközben elgondolkodott azon a szerepen – egy balerináén –, amiért Oscar-díjat kapott. – Most viszont ellenkező volt a feladat. „Ez egy csodálatos kihívás, és újfajta lelkiállapot. Amikor kicsi vagy, gyereknek érzed magad, vagy fiatalnak. Ez teljesen más.”

A szerepre való felkészülés közben Portman tíz hónapig egy trénerrel dolgozott. De még a legtehetségesebb személyi edző sem tudta „megnöveszteni” a színészt, amire pedig a forgatókönyv miatt szükség volt. Ehelyett egy rámpát építettek számára, amelyen a forgatás alatt sétálhatott, hogy egyenlő magasságban állhasson Chris Hemsworth-szel.

Forrás: Allure.com, Fotó: Getty Images

Olvass tovább!