Akkor és most: Így lett szupermodell Madonna lányából, Lourdesből

2022. augusztus 12.
A világ egyik legsikeresebb énekesnőjének gyermeke köszöni szépen, nem kér a zenei karrierből, inkább a divat világában szeretne érvényesülni, méghozzá a saját szabályai szerint.

A pop királynője, Madonna azt vallja, fiatalos megjelenését jelentős részben hat gyermekének köszönheti – így többek között Lourdes Maria Ciccone Leonnak is. Az énekesnő legidősebb lánya 1996. november 14-én született Los Angelesben, az édesapja pedig nem más, mint Madonna egykori személyi edzője, Carlos Leon. A szülők kapcsolata sajnos nem állta ki az idő próbáját, és nem sokkal Lourdes érkezése után szakítottak, a kislány az édesanyja oldalán nőtt fel.

Madonna és Lourdes Leon 2005-ben

Madonna és Lourdes Leon 2005-ben

Ám annak ellenére, hogy a világ egyik leghíresebb énekesnője nevelte fel őt, Lourdes egyáltalán nem vált a magazinok állandó szereplőjévé gyermekként. Sőt, valójában huszonéves koráig a reflektorfénytől távol élte az életét. 2021 januárjában azonban úgy döntött, ideje előbújnia az árnyékból, ezért regisztrált az Instagramra, és időközben debütált a modellszakmában is.

Lourdes 2018-ben próbálta ki magát először a kifutón, és olyan márkák kérték már fel őt, mint a Swarovski, a Versace, a Miu Miu, Stella McCartney vagy Marc Jacobs. De felkerült a Vogue 2021 szeptemberi számának címlapjára is és a vörös szőnyeges események állandó résztvevője lett. (Zenei ambíciói viszont nincsenek, bár tud énekelni!)

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

LOLA (@lourdesleon) által megosztott bejegyzés

És bár azt hihetnénk, Madonna lányaként kitaposott ösvény várt rá a hírnév felé vezető úton, az igazság az, hogy minden eredményéért keményen meg kellett dolgoznia. „Miután befejeztem a középiskolát, teljesen függetlenné kellett válnom az anyámtól” – mesélte Lourdes, aki maga fizette a Michigan Egyetem Zene- és Tánciskolájának tandíját és a lakásának bérleti díját is.

Madonna és Lourdes 2009-ben

Madonna és Lourdes Leon 2009-ben

„Nem kaptunk ilyen jellegű támogatást a családtól. Nyilvánvaló, milyen kivételezett körülmények között nőttem fel. Ezt tagadhatatlan. De úgy hiszem, anyám látta más híres emberek gyerekeit, és arra gondolt, nem akarja, hogy az ő gyerekei is ilyenek legyenek. Én is úgy érzem, hogy ha a szüleid vesznek meg neked dolgokat, az azt jelenti, hogy befolyásuk van feletted” – tette hozzá a most 25 éves lány, aki 2010-ben már segített az édesanyjának a Material Girl divat- és szépségmárkájának létrehozásában.

Madonna és Lourdes Leon

Madonna és Lourdes Leon a Material Girl launch partiján

Lourdes egyébként Madonnához hasonlóan egyáltalán nem cenzúrázza a véleményét és nem érdekli, mások mit gondolnak róla emiatt – például esze ágában sincs a társadalmi nyomás miatt borotválkozni. A láb- és a hónaljszőrzetét gyakran meg is villantja a kamerák kereszttüzében, még a Marc Jacobs divatbemutatójának kedvéért sem hajlandó pengét venni a kezébe.

Lourdes Leon

„Láttam, hogy a népszerű lányoknak miként kell viselkedniük, ha meg akarják szerezni a fiúkat. Tudtam, hogy ebbe nem férek bele. Ezért az ellenkezője mellett döntöttem. Nem voltam hajlandó borotválni. Szőrös hónaljam van” – nyilatkozta Lourdes, aki mára Rihanna Savage X Fenty show-jának egyik modellje lett. Úgy, hogy közben mindvégig önmagát adta, és ebből nem volt hajlandó engedni.

Lourdes Leon

 

Fotó: Getty Images

Ezt olvastad már?