Ők a 62 éves Sean Penn gyermekei

2022. augusztus 17.
Ma ünnepli 62. születésnapját Sean Penn, aki kétszer házasodott és két csodaszép gyermek édesapja. Míg fiának meggyűlt a baja a törvénnyel, addig lánya egyre szebb karriert fut be modellként és színésznőként.

A szülinapos Sean Penn-nek bőven akadt lehetősége élete 62 éve során, hogy bebizonyítsa sokoldalúságát: elsősorban színészként alkotott nagyot, de rendezőként, forgatókönyvíróként és filmes producerként is kipróbálta magát. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a filmművészet a vérében van, édesapja ugyanis rendezőként dolgozott, édesanyja pedig színésznő volt. Sean Pennt 1981-ben láthatta először a közönség a kamerák előtt játszani, mégpedig Tom Cruise oldalán a Takarodó című filmben.

Sean Penn 1980-ban

Sean Penn 1980-ban

Azt, hogy nem fogott mellé, amikor mesterséget választott, mindennél jobban bizonyítja, hogy négy évtizedes karrierje alatt 2 Oscar-díjat is kapott: 2004-ben a Titokzatos folyóban nyújtott alakításáért választották a legjobb férfi főszereplőnek, 2009-ben pedig a Milk című film főszerepéért kapott aranyszobrot.

Madonna és Robin Wright Penn egykori férje azonban idén tavasszal kijelentette, hogy ha az Oscar-gálán nem állnak ki Ukrajna mellett és nem adnak lehetőséget Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek arra, hogy beszédet mondjon az est folyamán, akkor nyilvánosan fogja beolvasztani mindkét aranyszobrát. Ukrajna sorsát azóta viseli különösen a szívén, amióta dokumentumfilmet kezdett forgatni az ott dúló háborúról.

Az ukrán elnök is hálás neki

Penn tavaly november óta dolgozott azon, hogy megörökítse és az egész világnak megmutassa, milyen feszült a helyzet Oroszország és Ukrajna között, ám a februárban kirobbant háború sem tántorította el attól, hogy tovább forgasson. Végül márciusban, a többi menekülttel együtt gyalog hagyta el az országot, életveszélyes kalandjáról pedig közösségi oldalán is beszámolt.

Maga az ukrán elnök is méltatta mindazt, amit Sean Penn az országáért tett az utóbbi hónapokban: „Csak azért utazott Kijevbe, hogy dokumentálja az eseményeket, és megmutassa a világnak, mi történik valójában Ukrajnában. (…) Sean Penn azok közé tartozik, akik ezekben a nehéz napokban is Ukrajnában támogatják Ukrajnát. Nagyon hálásak vagyunk neki a bátorságért és az őszinteségéért.”

Sean Penn Lengyelországban tartott sajtótájékoztatót idén márciusban, ahol az ukrán menekültek nehézségeiről beszélt

Sean Penn Lengyelországban tartott sajtótájékoztatót idén márciusban, ahol az ukrán menekültek nehézségeiről beszélt

A gyerekei körül is zajlik az élet

A színész 1984-ben egy klipforgatáson ismerkedett meg Madonnával, akit egy évvel később feleségül is vett. Négy, botrányoktól hangos évig alkottak egy párt, házasságuk azonban mindkettőjük elmondása szerint borzalmasan sikerült.

Válásuk után rabolta el Sean Penn szívét Robin Wright, akitől két gyermeke is született: 1991-ben jött a világra lányuk, Dylan Frances, 1993-ban pedig megszületett a fiuk, akit Hopper Jacknek neveztek el. A színész és gyermekei anyja csak 1996-ban mondták ki az igent, válásukra pedig 2010-ben került sor.

Sean Penn a gyerekeivel

Sean Penn a gyerekeivel

Hopper többször is összeütközésbe keveredett a törvénnyel, 2018-ban még börtönbe is zárták kábítószer birtoklásáért. Hogy tanuljon a leckéből, szülei úgy döntöttek, nem fizetik ki érte az óvadékot. Dylan 2013 óta egyre ragyogóbb modellkarriert fut be, 2021-ben pedig édesapja rendezésében játszotta A zászló napja című misztikus thriller női főszerepét, amivel sokak elismerését kiérdemelte.

Robin után több kapcsolata is volt Penn-nek, de minden kétséget kizáróan Charlize Theron volt az, akibe fülig beleszeretett: 2014-ben eljegyezték egymást, a színész a nevére vett Charlize kisfiát, Jacksont és közös gyereket is terveztek. 2015-ben azonban felbontották az eljegyzésüket. 

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?