Színésznők, akiket 60 felett is imádnak Hollywoodban

2022. augusztus 03.
Bár sokan klisének tartják, mégis igaz, hogy a kor pusztán csak egy szám és a listánkon szereplő hírességek be is bizonyítják ezt, hiszen a hatodik X felett is megállíthatatlanok a filmiparban.

Hamarosan újabb mérföldkőhöz érkezik el az életében Demi Moore, hiszen a Ghost sztárja november 11-én betölti a hatodik X-et. Ám az egyelőre még 59 éves színésznőnek esze ágában sincs szomorkodni amiatt, hogy ezentúl egy másik korosztályba fog tartozni. Sőt! Kifejezetten izgatott az előtte álló időszak miatt, többek között azért, mert a hatvanadik születésnapja alkalmából piacra dobja a saját tervezésű fürdőruháit az Andie márka segítségével. Ráadásul ő maga lett a Demi Moore x Andie capsule elnevezésű kollekció darabjait bemutató modell is.

Demi Moore

És ahogyan azt már megszokhattunk a színésznőtől, ezúttal sem hajlandó engedni a társadalmi nyomásnak, így az általa megálmodott bikinik megszegik azokat az íratlan szabályokat, miszerint a nőknek egy bizonyos kor után nem illene viselnie akármilyen fazonú fürdőruhákat. „Megváltoztatják azt az elképzelést, hogy a nők egyre kevésbé kívánatosak, amint öregszenek – jelentette ki. – Nem szeretnénk matrónának látszani, de azt sem akarjuk, hogy ne érezhessük magunkat szexinek.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Demi Moore (@demimoore) által megosztott bejegyzés

Demi azt vallja, az életkorának elfogadása felszabadító hatással volt rá. „Nem a számok, hanem a tapasztalataim határoznak meg engem. Ha a 60 éves nagymamámra gondolok, olyan volt, mintha már beletörődött volna az öregségbe. De én számos tekintetben életteltelibbnek tartom magam, mint valaha, és sokkal inkább jelen vagyok a mostban.” És bár ő nem tartja magát ikonnak, büszke arra, hogy így utalnak rá manapság… Mi pedig összegyűjtöttünk még pár színésznőt, akik bebizonyították, a hatodik X felett is van élet Hollywoodban.

Emma Thompson

Emma Thompson

A most 63 éves Emma Thompson sem fél attól, hogy tabukat döntögessen, hiszen a legújabb, Good Luck To You, Leo Grande című filmjének kedvéért megszabadult az összes ruhájától egy jelenetben. Az Oscar-díjas színésznő egy nyugdíjas tanárnőt alakít, aki felbérel egy jóképű fiatal szexmunkást, hogy férje halála után végre felfedezhesse a nőiségét és az érzékiségét – mivel a házasságában a párja élvezetét helyezte előtérbe. „Azt hiszem, a nők öröme soha senkinek nem szerepelt a napirendi pontjai között” – emelte ki Emma, aki nem tagadja, hatalmas kihívás volt számára, hogy 62 évesen teljesen levetkőzzön a kamerák előtt. „Korábban képtelen lettem volna megtenni. A korom mégis megnehezítette a dolgot, mivel nem vagyunk hozzászokva, hogy olyan testeket lássunk a vásznon, amelyek nincsenek megszerkesztve” – foglalta össze gondolatait a sztár, aki jó pár új rajongót szerzett magának ezzel a lépésével.

Jane Fonda

Jane Fonda

Oldalakon keresztül sorolhatnánk, miért is imádjuk annyira Jane Fondát: fantasztikus színésznő, rettenthetetlen környezetvédő aktivista (aki többé nem vesz magának új ruhát a fenntarthatóság szellemében), aki a letartóztatástól sem riad vissza, emellett elkötelezetten támogatja az LMBTQ+ közösséget és rendszeresen felszólal a női egyenjogúság és a nőket érő erőszak kérdésében is. „Az egyik legnagyszerűbb dolog, amire a női mozgalmak ráébresztettek minket, az az, hogy a nemi erőszak és a bántalmazás nem a mi hibánk.

„Engem megerőszakoltak, gyerekként szexuálisan bántalmaztak, és kirúgtak, mert nem feküdtem le a főnökömmel. Mindig azt hittem, hogy az én hibám – mert valamit rosszul mondtam vagy csináltam. Ismerek fiatal lányokat, akiket megerőszakoltak, és nem is tudják, hogy nemi erőszak áldozatai lettek. Azt gondolják, bizonyára azért történt ez velük, mert a nem megfelelő módon mondtak nemet.”

A 84 éves Jane filantróp munkái közben máig aktívan forgat is: netflixezők millióinak lopta be magát a szívébe a Grace és Frankie sorozattal, és épp a Könyvklub című romkom második részének felvételeire készül. Sőt még arra is szakít időt, hogy Emma Thompsonhoz hasonlóan nyíltan beszéljen a tabunak számító ügyekben. Nem csinál titkot abból, hogy a nyolcadik X felett jobb lett a szexuális élete, mert „többé nem fél attól, hogy kimondja, mire van szüksége”. Jane szerint fiatalon túl sok időt vesztegetünk el arra, hogy nem kommunikálunk az igényeinkről. „Amikor idősebbé válunk, már úgy vagyunk vele, hogy tudjuk, mit akarunk. Adják is meg nekünk azt.”

Meryl Streep

Meryl Streep

A 73 éves Meryl Streep máig a kritikusok által egyik leginkább elismert színésznő Hollywoodban, akit több mint 20 alkalommal jelöltek Oscar-díjra. Talán nem is hinnéd, de a Kramer kontra Kramer, a Sophie választása és A szív hídjai című filmek sztárja sokáig rettegett attól, hogy 40 felett véget ér a karrierje Hollywoodban. „Emlékszem, amikor negyven körül jártam, minden egyes munkámról azt hittem, hogy az lesz az utolsó” – vallotta be és hozzátette, 3 évtizeddel ezelőtt a szakma bizony elhitette vele, hogy egy bizonyos kor után kiöregszik a szórakoztatóiparból. Meryl Streep azonban alaposan rácáfolt erre az elméletre, hiszen 2019-ben a Hatalmas kis hazugságok sorozatban, míg 2021-ben a Ne nézz fel! tragédiafilmben láthattuk, amelyben karaktere meztelenül is látható. Az ördög Pradát visel rajongói pedig még mindig nem adták fel a reményt, hogy egyszer még újra láthatják őt Miranda Priestlyként egy második részben.

Diane Keaton

Diane Keaton

Jane Fonda mellett a 76 éves Diane Keaton is visszatér a Könyvklub második részében, és időközben egy Justin Bieber videóklipben is felbukkant – hiszen nagy rajongója a kanadai énekesnek. Az Oscar- és Golden Globe-díjas színésznőt számos okból kedveljük – például azért, mert egyáltalán nem hisz abban, hogy egyedülállóként ne élhetne teljes életet. „Nem hiszem, hogy csak azért, mert nem házasodtam meg, kevesebbet érne az életem. Ez a régi mítosz egy rakás szemét” – nyilatkozta Diane, aki ötvenévesen úgy döntött, szülővé szeretné válni, és az évek során örökbefogadott egy lányt, illetve egy fiút is. „Az anyaság teljesen megváltoztatott. Ez a legcsodálatosabb élmény, amiben valaha is részem lehetett.”

Forrás: People, People, Page Six, People Fotó: Getty Images

Olvass tovább!