Diana hercegnő szívszorító szavai a tűzoltónak, aki a tragikus baleset után megfogta a kezét

2022. augusztus 31.
Az először a helyszínre érkező tűzoltók egyike még tudott beszélni a hercegnével, most elárulta, mit mondott neki.

Diana walesi hercegné mindössze harminchat éves volt, amikor 1997. augusztus 31-én Párizsban egy autóbalesetben életét vesztette, ahogyan akkori társa, Dodi al Fayed és a jármű vezetője is. Az autó a francia fővárosban a Pont de l’Alma alagútba csapódott, és a balesetet követően a mentők és tűzoltók is a helyszínre száguldottak. Utóbbiak egyike Xavier Gourmelon tűzoltó volt, akinek először fogalma sem volt arról, hogy kivel találkozik – írja a Mirror. Nem gondolta, hogy a kocsi hátuljában ülő „szőke nő” súlyosan megsérült, mert nyitva volt a szeme, és eszméleténél volt.

Az utolsó pillanatok

Mielőtt kiszabadították a kocsiból, a férfi megfogta a kezét, és nyugtatni próbálta. Diana ekkor megkérdezte tőle: „Istenem, mi történt?” Néhány pillanattal később pedig megállt a szíve.

Gourmelon korábban a The Sunnak így nyilatkozott: „Szívmasszázsban részesítettem, néhány másodperccel később újra lélegezni kezdett. Ez természetesen megkönnyebbülés volt, mert elsősegélynyújtóként életeket akarsz menteni – és azt hittem, sikerült is. Hogy őszinte legyek, azt hittem, életben marad. Később tudtam meg, hogy a kórházban meghalt. Nagyon felkavaró volt. Ma persze már tudom, hogy súlyos belső sérülései voltak. Annak az éjszakának az emléke örökre velem marad.”

A tűzoltó azt mondja, akkor tudta meg, kiről van szó, amikor Dianát befektették a mentőautóba, és a mentős közölte vele. Az orvosok minden erőfeszítése ellenére Dianát helyi idő szerint hajnali 4-kor, az Egyesült Királyságban hajnali 3-kor halottnak nyilvánították a párizsi Pitie-Salpetriere kórházban.

Forrás: Mirror Fotó: Getty Images

Olvass tovább!