Színészek, akik megbánták híres filmszerepeiket

2022. május 20.
Csak azért, mert egy valaki sikeres filmben szerepelt, az még nem jelenti azt, hogy feltétlen pozitívan is emlékszik rá. Sőt, egyes színészek még inkább kritikusak saját megjelenésükkel kapcsolatban, ha egyébként jó filmről van szó.

Timothée Chalamet – Egy esős nap New Yorkban (2019)

chalamet
Timothée Chalamet azon néhány színész egyike, akik sajnálatukat fejezték ki azért, amiért Woody Allennel dolgoztak, mivel a rendezővel szembeni vádak örökbe fogadott lányával kapcsolatban ismét szárnyra kaptak a #MeToo mozgalom nyomán. Chalamet így nyilatkozott: „Nem akarok profitálni a filmen végzett munkámból, ezért a teljes fizetésemet három jótékonysági szervezetnek ajánlom fel.” Bocsánatot kért, amiért elvállalta a szerepet, és kijelentette: „Tudom, hogy ez egy apró gesztus, ami nem kompenzál semmit, de azért kimondom, hogy sajnálom.”

Matt Damon – A Bourne-ultimátum (2007)

damon

Matt Damon eredeti Bourne-trilógiája világszerte elismerést kapott a kritikusoktól. A színész azonban barátságtalanul beszélt a harmadik filmről, mondván, az eredeti forgatókönyv, amelyet Tony Gilroy rendező írt, borzasztó volt. „Valójában a stúdió hibája, hogy ilyen helyzetbe hozta magát” – mondta Damon a GQ-nak. „Nem hibáztatom Tonyt, amiért elvitt egy csónaknyi pénzt, és adta, amit leadott. De ettől még olvashatatlan volt. Szörnyű. Tényleg kínos.”

Zac Efron – High School Musical (2006-2008)

efron

A legtöbben Zac Efront Troy Boltonként ismerik a High School Musicalből. Ő azonban szeretné, ha valami másról lenne ismert. „Ha egyet hátralépek, és magamba nézek, akkor szeretném seggbe rúgni azt a srácot – mondta a Men’s Fitnessnek. – Igen, csinált pár klassz és vicces dolgot menő emberekkel, de még mindig csak az a rohadt kölyök a High School Musicalből.”

Harrison Ford – Szárnyas fejvadász (1982)

ford

Az ikonikus amerikai–hongkongi filmet, a Blade Runnert többször újra kellett vágni, mert a próbavetítések során a nézők nehezen tudták értelmezni, és sötét hangulatúnak találták. Utólag ellátták Harrison Ford karaktere, Rick Deckard narrációjával, de Ford szerint ez sem mentette meg a dolgot. „Nem tetszett a film így vagy úgy, sem vele, sem nélküle – mondta 2017-ben, a Blade Runner 2049 megjelenése előtt. – Egy nyomozót játszottam, és nagyon nehéznek találtam az alapanyagot. Volt benne pár igazán őrült fordulat.”

Shia LaBeouf – Indiana Jones és a kristálykoponya királysága (2008)

boef

Az Indiana Jones rajongói nagy várakozásokat támasztottak a negyedik filmmel szemben. Sokan azonban csalódottak voltak a tudományos-fantasztikus kaland miatt. „Úgy érzem, csúful elbántam az emberek által szeretett és dédelgetett örökséggel – mondta LaBeouf később az LA Timesnak. – Hibáztathatjuk az írót vagy Stevent [Spielberget], de a színész dolga az, hogy életre keltse és működőképessé tegye a karaktert. Én pedig nem tudtam megtenni, szóval ez az én hibám. Egyszerű.”

Christopher Plummer – A muzsika hangja (1965)

plummer

A muzsika hangja minden idők egyik legkedveltebb filmje. Christopher Plummer azonban utálta von Trapp kapitányt játszani. „Nincs jó véleményem a filmről – mondta a The Hollywood Reporternek. – Szörnyű volt, szentimentális és szirupos. Rettenetesen keményen kellett dolgoznod, hogy megpróbálj egy kis humort belecsempészni.”

Daniel Radcliffe – Harry Potter és a félvér herceg (2009)

radcliffe

Daniel Radcliffe mindössze tizenegy éves volt, amikor Harry Potter szerepére kiválasztották. Ez nem akadályozta meg a színészt abban, hogy kritikus szemmel nézzen vissza ezekre a filmekre. „Egyszerűen nem vagyok túl jó ebben a részben – mondta 2012-ben a Playboynak. – Utálom. A színészi játékom nagyon egyhangú, és látom, hogy nem jött be, amit csináltam. A legjobb filmem az ötödik [A Főnix Rendje], ott már látom a fejlődést.”

Kate Winslet – Titanic (1997)

winslet

Kate Winslet nem bánja a Titanicot mint filmet. Ám Rose-ként nyújtott teljesítménye teljesen más kérdés. „Minden egyes jelenetben azt gondolom, hogy »tényleg, tényleg? Így csináltad? Istenem…« még az amerikai akcentusomat sem tudom hallgatni. Szörnyű – mondta egyszer a The Telegraphnak. – Legszívesebben újravenném az egészet.”

Forrás: Independent, Fotó: Getty Images

Olvass tovább!