Szörnyű hír: rákos Jane Fonda

2022. szeptember 03.
A 84 éves sztár Instagramján jelentette be a hírt betegségéről. 

Jane Fonda a sokkoló posztban kifejtette, hogy úgynevezett non-Hodgkin-limfómája van, ami egy nyirokrendszeri daganat, a kemoterápiája pedig már el is kezdődött. Szerencsére ez a ráktípus nagy százalékban gyógyítható, a betegek mintegy 80%-a felépül.

Fonda méltán híres társadalmi szerepvállalásairól, most sem csak önmaga betegségéről számolt be az Instagramján, de arról is, hogy szerencsére neki nagyon jó egészségbiztosítása van, ami Amerikában egyáltalán nem mondható el mindenkiről. „Amerikában szinte minden családnak meg kellett küzdenie a rákkal, és túl sokan vannak, akik nem férnek hozzá az olyan minőségi egészségügyi ellátáshoz, mint amihez én is. És ez nem helyes.”

Fonda azt írja, jól viseli a kemoterápiát, és hogy nem fog a klímatüntetések kárára menni állapota. Környezetvédelmi aktivistaként posztjában azt is kifejtette, hogy igenis beszélni kell a rákos megbetegedéseket okozó tényezőkről is, például a fosszilis tüzelőanyagok vagy éppen a rovarirtószerek egészségkárosító hatásairól.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jane Fonda (@janefonda)

Ezt már olvastad?