III. Károly kezeiről beszél az internet

2022. szeptember 13.
Az internet már szétcincálta III. Károly duzzadt és vörös „virsliujjait”, de elmondjuk, mit mondanak a szakértők az új király kezeiről.

Az elmúlt napokban bejárták az internetet III. Károly friss fotói, melyeken a netezők leginkább az új király kezeinek állapotát figyelték. A látványosan duzzadt, vörös ujjak sokakat aggodalommal töltöttek el, hiszen tény, hogy III. Károly kezei valóban nem tűnnek egészségesnek.

karoly-kiraly-kezek-ujjak-odema-egeszseg

Az ügy kapcsán rengeteg orvos is megszólalt, akik hangsúlyozzák, hogy III. Károly állapotának beható ismerete nélkül nem lehet messzemenő következtetéseket levonni az ujjairól. A duzzadt, vörös ujj számos betegség tünete lehet, de az orvosok szerint a legvalószínűbb, hogy III. Károly ödémától vagy vízvisszatartástól szenved. Az ödéma 65 év felett igen gyakori jelenség, ilyenkor a kapillárisok és a szövetek közti folyadékcserében zavar lép fel, így fokozott folyadékfelhalmozódás történik a szövetekben. Lokális ödéma esetén ez egyes testrészekre, testtájakra, például a kezekre és a lábakra korlátozódhat.

Ez egyébként a 73 éves király esetében nem ad okot aggodalomra, és szerencsére jól is kezelhető. III. Károlynál egyébként már korábban is meg lehetett figyelni, hogy hosszú repülőutak után és trópusi éghajlaton való tartózkodása idején duzzadtak a végtagjai.

Forrás: New York Post Fotó: Getty Images

Olvass tovább!