Radikális változás bevezetésére készül Károly herceg a Buckingham-palotában

2021. október 19.
Bár még II. Erzsébet királynő viseli a fején a koronát, egyes források már most tudni vélik, mi lesz másképp a Buckingham-palotában, ha a trón jelenlegi várományosa, Károly herceg lesz az uralkodó.

Károly herceg nem a saját malmára hajtja majd a vizet, ha egy napon az ő fejére kerül a korona, azt rebesgetik ugyanis, hogy a pazar királyi rezidenciát, azaz a Buckingham-palotát egy egyszerű lakóházra szeretné majd cserélni. Az információ Károly herceg egyik barátjától származik, aki azt is tudni véli, mi lesz a Balmoral-kastély jövője.

Károly herceg radikális változást vezet be a Buckingham Palotában ha király lesz

Az 52 szobás királyi rezidenciát Károly herceg egy szimpla lakóházra cserélné

Palotából lakóházba

A tervek szerint Károly herceg uralkodása alatt is a Buckingham-palota lesz az angol királyi család székhelye, ám az édesanyjánál jóval visszafogottabb életmódot folytat majd királyként. Károly herceg és felesége, Kamilla hercegné mindketten nagyon gyakorlatias emberek, aki nem vágynak a mindennapos pompára. Mindössze azért tartanák fenn továbbra is a Buckingham-palotát, mert nem szeretnék, hogy turisták hada szállja meg – márpedig ha kiköltöznének onnan, minden bizonnyal ez várna rá. (Hasonló történt VIII. Henrik egykori otthonával, a Hampton Court-palotával.)

Hol lesz a felnőtt György herceg otthona?

„A walesi herceg meggyőződése, hogy az angol királyi család mesés ingatlanjainak többet kell jelentenie annál, hogy az uralkodóhoz közeli személyek lakhelyéül szolgálnak. Olyan, mintha döntéshozatal előtt feltenné magának a kérdést: Milyen értéket közvetítünk ezzel a világ felé?” – fejtette ki bővebben az informátor.

Úgy tűnik, abban mindenki egyetért a királyi családban, hogy nincs értelme egyszerre több rezidenciát fenntartani, ugyanakkor attól tartanak, hogy ha egyszer kiengedik valamelyiket a kezük közül, nem vehetik újra birtokba azokat például akkor, amikor György herceg és a nála fiatalabb királyi örökösök felnőnek, és új lakhely után néznének.

Károly herceg radikális változást vezet be a Buckingham Palotában ha király lesz

Sokakat fájón érinthet Károly herceg terve

Egy másik forrás szerint II. Erzsébet királynő nyári rezidenciája, a szívének oly kedves Balmoral-kastély múzeumként élne tovább, a királynő előtt tisztelegve. Ehhez a csodás, Skóciában található kastélyhoz számtalan meghatározó emléke fűződik a királynőnek, 1947 júliusában itt kérte meg a kezét Fülöp herceg, aki idén tavasszal hunyt el.

Szó esett még ezen kívül Vilmos herceg és családja költöztetéséről, akik jelenleg Londonban, a Kensington-palotában élnek, de a jövőben a Windsor-kastélyban látnák szívesen őket. Richard Fitzwilliams, a brit királyi család egyik kommentátora szerint sokak érdeklődésének középpontjában áll a kérdés, hogy milyen változásokat hoz magával Károly herceg trónra lépése, aki radikálisan csökkenteni szeretné a hercegnői, hercegei rangok osztogatását is.

Hogy pontosan milyen átalakítások várhatók, azt senki nem tudhatja előre, az azonban már most biztos, hogy Károly herceg egy igencsak karcsúra szabott monarchiát álmodott meg. Azt, hogy pontosan mit hoz a jövő, csak akkor tudjuk meg, ha eljön a trónörökös uralkodásának ideje. Egy azonban biztos: mivel a közelmúltban 369 millió angol fontot költöttek a Buckingham-palota felújítására, így az angol királyi család az összes tervezett megszorítás bevezetése után is elképesztően nagy vagyonnal büszkélkedhet majd.

Forrás: Via

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?