Rá fog nagyobb szerep hárulni, amikor Károly hercegből király lesz

2021. június 13.
Ha az angol királyi trón jelenlegi várományosa, Károly herceg lesz az új uralkodó, sok szempontból kezdődik új időszámítás Nagy-Britannia történelmében. Mutatjuk, kinek jut még kulcsszerep II. Erzsébet királynő fia mellett!

Károly herceg, az angol királyi trón jelenlegi várományosa édesanyját, II. Erzsébet királynőt követi majd a trónon. A királynő és férje, az idén tavasszal elhunyt Fülöp herceg elsőszülött fia korábban már kijelentette, hogy ha az ő fejére kerül a korona, szeretné továbbvinni az angol királyi család hagyományait. 

II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg gyermekeikkel, Anna hercegnővel és Károly herceggel

Fülöp herceg és II. Erzsébet királynő gyermekeikkel: Károly herceggel és Anna hercegnővel

Vezető szerep vár Anna hercegnőre

A Palotához közelálló szakértők szerint Károly herceg uralkodása alatt a jelenleginél szűkebb kör venné körül a trónörököst: Károly mellett Kamilla, Vilmos herceg és Katalin hercegné, Eduárd wessexi gróf és felesége, Zsófia wessexi grófnő, valamint Anna hercegnő látná el a fontosabb feladatokat. A hozzáértők úgy vélik, Károly herceg egyetlen lánytestvére, Anna hercegnő vezető szerepet tölt majd be ebben az illusztris csapatban. A stílusos öltözködése miatt is sokak által kedvelt Anna hercegnő már most is keményen kiveszi a részét az uralkodói feladatokból, a közelmúltban II. Erzsébet királynő is dicséretben részesítette, amiért 4 nap alatt 12 hivatalos látogatásnak tett eleget.

Anna hercegnőn múlik, mekkora részt vállal a munkából

A Palota nagyra értékeli azt is, hogy Anna hercegnő az utóbbi időben nagyon sokat tett azért, hogy megőrizze az uralkodócsalád jó hírnevét, miután azt meglehetősen rossz színben tüntette fel az Oprah Winfrey-nek adott interjúban az angol királyi családnak hátat fordító Meghan Markle és Harry herceg. Robert Jobson, az angol királyi család egyik szakértője szerint Károly herceg épp ezért királyként is fontos szerepet bíz majd Anna hercegnőre, felesége Kamilla, illetve fia, Vilmos herceg és családja mellett. Jobson azzal érvelt, hogy Anna hercegnőt világszerte komoly tisztelet övezi, így valószínűleg csak a hercegnő döntésén múlik majd, hogy bátyja uralkodása alatt is oroszlánrészt vállal-e a teendőkből. 

Károly herceg és Anna hercegnő

Anna hercegnő és Károly herceg között szemmel láthatóan nagy az összhang

Károly senkit nem foszt meg a rangjától királyként

Bár a jelek szerint Károly herceg trónra lépésével komoly változások jöhetnek a Palota életében, az nagyon valószínű, hogy senkit nem fog korábbi címétől megfosztani. Anna hercegnő például 36 éves korában kapott királyi hercegnő rangot az édesanyjától, amit a jövőben is birtokolhat. A királyi hercegnő cím életre szóló rang, vagyis amíg Anna hercegnő az angol királyi család tagja marad, kinevezése is érvényben marad. Anna hercegnő és Károly herceg között az elmúlt években szorosabbá vált a kötelék a korábbinál, ami minden bizonnyal tovább szilárdul majd, amikor Károly herceg királyként fog uralkodni.

Károly herceg és Anna hercegnő

Károly herceg és Anna hercegnő az utóbbi években különösen közel került egymáshoz

Különböznek, mégis megértik egymást

Annak ellenére, hogy Károly herceg és Anna hercegnő személyisége meglehetősen különböző, több hivatalos rendezvényen látták őket együtt viccelődni, és amíg családot nem alapítottak, karnyújtásnyira éltek egymástól Gloucestershire-ban. Károly herceg gyermekei, Vilmos herceg és Harry herceg a kezdetektől fogva közeli kapcsolatot ápolnak unokatestvéreikkel, Peter Phillipsszel (aki nem mellesleg civil munkával keresi a kenyerét) és Zara Tindall-lal, azaz Anna hercegnő gyermekeivel.

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?