Minden, amit Kamilla királyné koronázásáról eddig tudni lehet

2022. szeptember 14.
Kamillát férjével együtt fogják megkoronázni, és az egykori anyakirálynéhez hasonló szerepkört fog betölteni.

II. Erzsébet királynő halálával a fia, Károly fejére került a korona, aki a gyászidőszak letelte után III. Károly királyként fog a trónra lépni. Károly hivatalos királlyá koronázásra azonban valószínűleg néhány hónapot várni kell: a brit lapok információi szerint annyi biztos, hogy a következő egy éven belül, tehát 2023 ősze előtt kerülhet rá sor. A Telegraph például úgy véli, hogy jövő tavasszal vagy nyáron, a királynő koronázásának 70. évfordulóján, 2023. június 2-án fog megtörténni.

Kik ők és hogyan élnek? Kamilla hercegné gyerekei

Károlyból tehát király lesz, Kamillából pedig – Erzsébet kívánságának megfelelően – királyné, ami azt jelenti, hogy jövő tavasszal mindkettőjüket meg fogják koronázni. A következőkben összegyűjtöttünk minden információt, amit a jövendőbeli királyné koronázásáról tudni lehet.

Kamilla koronázása

Idén februárban II. Erzsébet királynő egy levélben fogalmazta meg kívánságát, miszerint azt szeretné, ha fia, Károly trónra lépésekor a felesége, Kamilla queen consort rangot, magyarul királynéi státuszt kapjon. Az új címmel Kamillát valószínűleg III. Károly királlyal együtt koronázzák majd meg, egy hasonló, de egyszerűbb ceremónia keretében. Érdekesség, hogy utoljára 1937-ben koronáztak meg királynét, amikor Erzsébet királynő édesanyja (az anyakirályné) kapott koronát VI. György király feleségeként. Még Erzsébet királynő férjét, Fülöp herceget sem koronázták meg, ő ehelyett térdre ereszkedett a felesége előtt a koronázáskor. Királynéként Kamilla ugyanazt a gyémánt- és platina koronát fogja viselni, amit 1937-ben az anyakirályné fejére is tettek.

Fotó: Getty Images Forrás: marieclaire.com

Olvass tovább!