Minden, amit Kamilla királyné koronázásáról eddig tudni lehet

2022. szeptember 14.
Kamillát férjével együtt fogják megkoronázni, és az egykori anyakirálynéhez hasonló szerepkört fog betölteni.
Kamilla hercegné és Károly herceg

II. Erzsébet királynő halálával a fia, Károly fejére került a korona, aki a gyászidőszak letelte után III. Károly királyként fog a trónra lépni. Károly hivatalos királlyá koronázásra azonban valószínűleg néhány hónapot várni kell: a brit lapok információi szerint annyi biztos, hogy a következő egy éven belül, tehát 2023 ősze előtt kerülhet rá sor. A Telegraph például úgy véli, hogy jövő tavasszal vagy nyáron, a királynő koronázásának 70. évfordulóján, 2023. június 2-án fog megtörténni.

Kik ők és hogyan élnek? Kamilla hercegné gyerekei

Károlyból tehát király lesz, Kamillából pedig – Erzsébet kívánságának megfelelően – királyné, ami azt jelenti, hogy jövő tavasszal mindkettőjüket meg fogják koronázni. A következőkben összegyűjtöttünk minden információt, amit a jövendőbeli királyné koronázásáról tudni lehet.

Kamilla koronázása

Idén februárban II. Erzsébet királynő egy levélben fogalmazta meg kívánságát, miszerint azt szeretné, ha fia, Károly trónra lépésekor a felesége, Kamilla queen consort rangot, magyarul királynéi státuszt kapjon. Az új címmel Kamillát valószínűleg III. Károly királlyal együtt koronázzák majd meg, egy hasonló, de egyszerűbb ceremónia keretében. Érdekesség, hogy utoljára 1937-ben koronáztak meg királynét, amikor Erzsébet királynő édesanyja (az anyakirályné) kapott koronát VI. György király feleségeként. Még Erzsébet királynő férjét, Fülöp herceget sem koronázták meg, ő ehelyett térdre ereszkedett a felesége előtt a koronázáskor. Királynéként Kamilla ugyanazt a gyémánt- és platina koronát fogja viselni, amit 1937-ben az anyakirályné fejére is tettek.

Fotó: Getty Images Forrás: marieclaire.com