A kis György és Sarolta is ott lesznek II. Erzsébet temetésén

2022. szeptember 19.
György és Sarolta is részt vesznek a királynő temetésén, Katalin és Vilmos professzionális segítőkkel folytatott megbeszélések után döntött úgy, hogy menjenek, mivel ők képviselik a „monarchia jövőjét”.

György herceg és Sarolta hercegnő a királynő koporsója mögött sétálnak majd az állami temetésén, mielőtt elbúcsúznának dédanyjuktól, akit otthon csak Gan Gannak neveztek.

A leendő kilencedik életévét töltő király és hétéves nővére is csatlakozik a Westminster-apátság 2000 fős gyülekezetéhez a ma délelőtt tartandó istentiszteletre, és később délután részt vesz a windsori kastélyban megtartott misén is.

györgy-sarolta-temetes

A walesi herceg és hercegnő gyermekeit még nem láthatták a nyilvánosság előtt a királynő halála óta, most viszont közösen, hosszas tanakodás után úgy döntöttek, hogy legkisebb gyermekük, Lajos herceg otthon marad, a nagyobbaknak viszont ott a helyük a búcsúztatón.

A palota egyik bennfentese azt mondta, II. Erzsébet a platinajubileumon is kifejezetten ügyelt arra, hogy a dédunokái megjelenjenek a Buckingham-palota erkélyén is, „hogy a monarchia jövője egyértelműen láthatóvá váljon”.

Forrás: Mirror, Fotó: Getty Images

Ezt már olvastad?