Így tudod követni II. Erzsébet temetését

2022. szeptember 16.
A világ minden pontjáról özönlenek a látogatók Angliába, hogy elkísérjék utolsó útjára II. Erzsébetet. A néhai királynő temetését Magyarországról is követhetjük.

Nemrég mi is megírtuk a legfontosabb részleteket Erzsébet királynő szeptember 19-i temetéséről. Azt például már előre lehet tudni, hogy III. Károly és a királyi család többi tagja közvetlenül a koporsó mögött fog vonulni, miközben együtt elhagyják majd a Westminster-apátságot, ahol II. Erzsébet fel van ravatalozva. A király vezeti majd a 200 zenészből álló zenekart, III. Károlyt pedig szorosan követik majd a királynő unokái. A koporsót egy 123 éves fegyverszállítón viszik majd – ezt fogják vontatni a tengerészgyalogosok, követve a Viktória királynő idejében megszülető hagyományt.

erzsebet-kiralyno-temetes-streaming

A nyilvános szertartás a Szent György-kápolnában, a Windsor-kastélyban lesz megtartva délután 4-kor, majd 7.30-kor egy privát ceremónia is lesz, amin már csak a közeli hozzátartozók vehetnek részt. A szertartás végén kétperces néma csenddel emlékeznek meg az uralkodóról, majd zárásként meghallgatják a himnuszt, végül pedig néhai szeretett férje, Fülöp mellé temetik Erzsébetet – akinek a testét ebből az alkalomból szintén át kell szállítani.

Az eseménysorozatot természetesen közvetíteni is fogják. Előreláthatólag a legnagyobb külföldi csatornák, az NBC, a CNN, az ABC és a Fox News mindenképpen ott lesznek a temetésen, de nyilvánvalóan a helyi BBC One, a BBC News és a Sky News is sugározza majd a helyi idő szerint délelőtt 11-kor kezdődő szertartást. Ha nincsenek ilyen csatornáink, online streamingen követhetjük Erzsébet királynő utolsó útját: a BBC egészen biztosan végig live streamel majd (ezt érdemes megjegyezniük azoknak, akik szeretnék biztosan végignézni a temetést), de jó eséllyel bőven találunk majd stremereket, amik kint lesznek az eseményen.

Forrás: People Fotó: Getty Images

Olvass tovább!