Így nézne ki Diana, ha még ma is élne

2022. szeptember 21.
Alper Yesiltas török fotós eljátszadozott azzal a gondolattal – az idővel és a mesterséges intelligenciával egyetemben –, hogyan néznének ki ma azok a hírességek, akiket túl korán elvesztett a világ.

A hírnév gyakran halhatatlanságot szül, bizonyos hírességet örök legendává avanzsál. Ez azt is jelenti, hogy személyiségüknek vagy munkájuknak köszönhetően kultuszt emelnek köréjük, és a rajongóik folyamatosan találgatják, hogy vajon mi lenne velük, mit gondolnának és hogy néznének ki az illetők, ha még ma is élnének. Ez utóbbira kereste a választ a török ügyvéd-fotós, Alper Yelsitas, aki a fantáziája és a technológiai segítségével megalkotta Diana hercegnő, Freddie Mercury, John Lennon, Heath Ledger, Jimi Hendrix, Kurt Cobain, Michael Jackson, Elvis Presley, Janis Joplin és 2Pac arcképeit.

diana-ido-foto

„Körülbelül 19 éve képzelek el jeleneteket és örökítek meg emlékeket. Szeretném megosztani veletek a mesterséges intelligenciával készített projektem első képsorozatát, melynek címe: Mintha mi sem történt volna. A projekt mögött ott van a válasz arra a kérdésre, hogy hogyan néznének ki egyesek most egy fényképen” – mondta Yesiltas.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Cultura Inquieta (@culturainquieta) által megosztott bejegyzés

„A mesterséges intelligencia fejlődésével egy ideje motivált az a gondolat, hogy milyen lehet a valóságban az, amit el tudunk képzelni” – fogalmazott a fotós, akinek munkája bepillantást enged egy olyan alternatív jövőbe, ahol ezek a kulturális ikonok még mindig köztünk járnak.

Forrás: Cultura Inqueta, Fotó: Alper Yesiltas

Olvass tovább!