Az Adidas szerződést bont Kanye Westtel antiszemita megjegyzései miatt

2022. október 25. |

A sportszergyártó hivatalosan is felmondta a rapperrel kötött együttműködését.

„Az Adidas nem tolerálja az antiszemitizmust és semmilyen másfajta gyűlöletbeszédet. Ye (Kanye West új művészneve) közelmúltbeli megjegyzései és tettei elfogadhatatlanok, gyűlöletkeltők és veszélyesek voltak, és sértik a vállalat sokszínűségre és befogadásra, kölcsönös tiszteletre és tisztességre vonatkozó értékeit” – áll a sportszergyártó mai közleményében.

adidas-szerzodes-kanye-west

Az Adidas október elején már bejelentette, hogy „felülvizsgálja” Kanyével való egyűttműködését, miután a 45 éves rapper White Lives Matter feliratú pólót viselt egy divatbemutatón – majd azután is. Westet azonban kiakasztotta a cég döntése, az Instagramon válaszolt nekik: „B*SZD MEG ADIDAS ÉN ADIDAS VAGYOK, ADIDAS MEGERŐSZAKOLTA ÉS ELLOPTA A DIZÁJNOMAT.”

A rapper az elmúlt időszakban több antiszemita megjegyzést is tett, legutóbb az Instagramnak korlátoznia, a Twitternek pedig el kellett távolítania gyűlöletkeltő posztját.

Forrás: Page Six, Fotó: Getty Images

Olvass tovább!

Napi üzenet kedd – 2022. 10. 25.

Napi üzenet kedd – 2022. 10. 25.

Napi inspirációs rovatunk rövid motivációval ajándékoz meg minden reggel és lendületet ad az új nap kihívásaihoz. Hiszen minden nap új esély a sikerhez!

Szólj hozzá te is!

Még több Sztárok